#

Представники омбудсмена зафіксували відсутність керівництва селища Клавдієво-Тарасове у робочий час

08.03.2019 09:55
Представники омбудсмена зафіксували відсутність керівництва селища Клавдієво-Тарасове у робочий час

Співробітники Управління моніторингу рівних прав і свобод Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини здійснили моніторинговий візит до смт Клавдієво-Тарасове Бородянського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Візит було проведено після численних звернень на адресу Уповноваженого мешканців зазначеного населеного пункту щодо порушення принципів добровільного об’єднання територіальних громад.

Членами моніторингової групи виявлено, що голова селищної ради смт. Клавдієво-Тарасове та його заступник були відсутні на робочих місця під час прийому громадян, відповідно до оприлюдненого графіку.

Протягом трьох годин зазначені працівники так і не з’явились на свої робочі місцях. Працівники виконкому не змогли дати зрозумілої відповіді про причини їхньої відсутності та небажання відповідати на телефонні дзвінки.

Члени моніторингової групи не змогли ознайомиться із документами, що передують прийняттю рішення про об’єднання смт Клавдієво-Тарасове в об’єднану територіальну громаду.

Водночас було проведено спілкування з громадянами, які очікували прийому селищним головою саме з питання створення ОТГ та зустрілись з представниками громадської організації, що відстоює інтереси стурбованих жителів цього населеного пункту у дотриманні положень Закону України "Про добровільне об’єднання територіальних громад". Також було отримано необхідні для розгляду документи.

Докладний звіт за результатами перевірки та рекомендації щодо усунення недоліків будуть направлені до відповідних інстанцій.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: