#

Прем’єр-міністр Латвії відвідав міста-герої Бучу та Ірпінь (ФОТО, ВІДЕО)

16.03.2023 16:10
Прем’єр-міністр Латвії відвідав міста-герої Бучу та Ірпінь (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця подій

Сьогодні, 16 березня, прем’єр-міністр Латвії Крішьяніс Каріньш завітав до Бучі та Ірпеня

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" за покликанням на допис Бучанської міської ради у Facebook та  Інформаційне агентство "ITV".

У Бучі латвійський прем’єр оглянув експозицію в храмі Апостола Андрія Первозванного та вшанував пам’ять загиблих цивільних бучанців на місці масового поховання. Там Крішьяніс Каріньш наголосив, що його країна наполягатиме на покаранні всіх причетних росіян за всі військові злочини в Бучі і в Україні. 

Крім того, прем’єр-міністр Латвії запевнив, що його країна підтримує якнайшвидший вступ України до ЄС та НАТО, й робитиме все для прискорення цього процесу.

До того ж, стало відомо, як Латвія допоможе Україні автомобілями:

Латвія передаватиме всі авто, які були впродовж року вилучені у латвійців за порушення правил дорожнього руху. Зокрема, за їзду напідпитку.  Це рішення вже прийняте на урядовому рівні. Тож найближчим часом перші партії автівок вже відправлять в Україну.

Під час свого візиту до Ірпеня міністр Латвії підтримав мера Олександра Маркушина в тому, що Україну треба починати відбудовувати вже зараз, не чекаючи завершення війни.

Крішьяніс Каріньш сказав:

Наша позиція зрозуміла. Ми тільки-но прийняли в Латвії наш бюджет. І ми маємо кошти для України, які плануємо надати цього року для початку процесу відбудови. Тому ми погоджуємося з Вами, це важливо зараз, тому що люди живуть прямо зараз.

Нагадаємо, що перша після деокупації нова книгарня з’явилася в Бучі по вулиці Леоніда Бірюкова.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: