#

Президент України привітав громадян із Великоднем та закликав відзначити свято вдома (ВІДЕО)

19.04.2020 07:29
Президент України привітав громадян із Великоднем та закликав відзначити свято вдома (ВІДЕО)
Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський привітав всіх християн східного обряду з Великоднем та укотре закликав українців відзначити свято, не виходячи на вулицю

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "ТСН".

Глава держави у своєму вітанні зауважив, що цьогоріч через спалах нового коронавірусу COVID-19 святкування буде нетрадиційним, а тому вкотре закликав українців задля безпеки відзначити Великдень вдома.

"Я вітаю всіх християн східного обряду з прийдешнім святом – Світлим Воскресінням Христовим! Цьогоріч Україна, як і увесь світ відзначатиме Великдень вдома. І оскільки святкування буде нетрадиційним, то і привітання має бути трішки нетиповим.  Найперше, Великдень - це перемога життя над смертю. Це свято радості. Тож давайте у сьогоднішній ситуації знайдемо позитив", - сказав президент.

Зеленський, зауважив, що цьогоріч кожна українка має час, аби не замовляти чи купувати великодню пасху, а спекти домашню.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

"Ми повертаємося до традицій наших предків, у яких не було супермаркетів чи доставки готових кошиків через інтернет. Цьогоріч кожна господиня може спекти домашню пасху. Найсмачнішу, бо вона буде зроблена своїми руками", - зазначив Володимир Зеленський.

За словами президента, українці, які дотримаються карантину і не йтимуть до храму на Великдень, а долучаться до служб онлайн, зроблять свідомий крок заради майбутнього.

"Іще раз закликаю всіх відсвяткувати Великдень вдома. Коли ми всі зостаємося вдома – це справді єднання. Єднання заради лікарів, заради здоров’я нашої нації, а отже – її майбутнього", - додав президент України.

Також нагадаємо, що нещодавно вийшов указ президента Зеленського про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: