#

Президент України вручив почесні відзнаки "Місто-герой України" представникам Ірпеня та Гостомеля (ФОТО)

01.04.2024 08:11
Президент України вручив почесні відзнаки "Місто-герой України" представникам Ірпеня та Гостомеля (ФОТО)
Фото з місця події

Вчора, 31 березня, глава держави вручив почесні відзнаки "Місто – герой України" міському голові Ірпеня Олександру Маркушину та начальнику Гостомельської селищної військової адміністрації Сергію Смалю

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Президента України. 

Почесна відзнака "Місто – герой України" була запроваджена Президентом України указом від 6 березня 2022 року задля відзначення подвигу, героїзму та стійкості громадян, які вони виявили в захисті своїх міст під час відсічі збройній агресії Російської Федерації. 24 березня 2022 року звання міст-героїв присвоєно Бучі, Ірпеню, Миколаєву, Охтирці. Відзнаку також надано містам Волновасі, Гостомелю, Маріуполю, Харкову, Херсону, Чернігову.

Ця висока відзнака – досягнення передусім вас – наших безстрашних містян. Тих, хто не жаліючи себе, встав на захист громади, допомагав іншим та не здавався до самої перемоги. Нашої ірпінської перемоги. Ви всі – справжні Герої Ірпінської громади,

- наголосив мер Ірпеня Олександр Маркушин.

Офіційна церемонія передачі відзнак Ірпеню та Гостомелю та підняття прапору України відбулася на місці великої битви – кільце у Ворзелі на в’їзді у Бучу. 

Нагадаємо, що в Ірпені відбулося відкриття монументу "Воля", присвяченого стійкості та незламності українського народу у боротьбі з російським окупантом.




Читати "Моя Київщина" у Facebook