#

Президент Зеленський не зміг знайти для Київщини олігарха-куратора

23.03.2020 14:52
Президент Зеленський не зміг знайти для Київщини олігарха-куратора
Володимир Зеленський

У найближчому оточенні Володимира Зеленського виникла ідея зібрати бізнесменів та попросити у них фінансової допомоги

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Українська Правда".

Зеленський у день зустрічі розповів, що зібрав олігархів та бізнес з єдиною метою – зібрати гроші на боротьбу з вірусом.

"Ми домовились створити окремий фонд, який зараз знадобиться на ліки, на різні лікарські засоби. Нам треба близько 12-13 мільярдів гривень", – розповів президент. 

Один із учасників зустрічі розповів, що зустріч справила на нього досить гнітюче враження, адже він не побачив якогось зрозумілого плану, як влада збирається втримувати ситуацію.

Ще один учасник зустрічі додав також, що президент попросив не лише фінансової допомоги, але й щоб кожен із присутніх взяв на себе кураторство за окремою областю, де має активи й, відповідно, ресурси і людей.

За словами учасників зустрічі, області розділили так:

  • Рінат Ахметов – Івано-Франківська, Львівська, Донецька, Луганська; плюс міста, де він має вплив як, наприклад, Кривий Ріг;
  • Ігор Коломойський – Запорізька область;
  • Ігор Палиця (на зустрічі присутній не був, але має давню історію особистих стосунків із Зеленським) – Волинська область разом з Коломойським і Тернопільська область (щоправда, новий губернатор Тернопільщини начебто відмовився працювати з людиною Палиці);
  • Віктор Пінчук – Дніпропетровська область;
  • Андрій Веревський – Полтавська і Кіровоградська області;
  • Юрій Косюк – Вінницька і Черкаська області;
  • Андрій Ставніцер – Одеська область;
  • Олександр Ярославський – Харківська область.

"Коломойський послухав президента і відповів, що з радістю допоміг би, але у нього заблоковані рахунки", – розповідає один із бізнесменів, який був на зустрічі з Зеленським.

"Президент просив помагати не тільки грошима, але й людьми. Каже, що "у вас в кожній області є великі підприємства, там професійні менеджери, нехай вони на місцях допомагають місцевій владі", – додає інший учасник зустрічі. 

Деякі з олігархів дуже специфічно сприйняли заклик Зеленського допомогти місцевій владі. І вирішили її замінити.

Бізнесмен Ярославський, повернувшись від Зеленського, вирішив створити паралельний кризовий штаб, хоч у губернатора уже був один. 

"Ярославський приїхав з Києва і почав всім розказувати, що в нього доручення від президента, і він тут найголовніший тепер. Разом з Кернесом", – розповідає один із харківських депутатів. 

Губернатор Кучер не так собі уявляв свою роль і ув'язався в публічну перепалку з Ярославським-Кернесом, в ході якої процитував байку Крилова "Собача дружба". 

Ярославський сприйняв це як особисту образу, мовляв, його назвали "собакою". Після образи бізнесмена губернатор-"слуга" отримав наганяй від Банкової за те, що свариться з "поважними людьми".

Інші учасники зустрічі у Зеленського не проявляли експансивної активності, як Ярославський.

Також нагадаємо, що 23 березня на летовище міжнародного аеропорту "Бориспіль" вже приземлився один літак з Мадрида та запланований приліт ще 14 рейсів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: