#

Президент Зеленський приїхав на Обухівщину після звернення підприємства (ВІДЕО)

18.12.2019 12:30
Президент Зеленський приїхав на Обухівщину після звернення підприємства (ВІДЕО)
Фото з місця події

Сьогодні, 18 грудня, Володимир Зеленський відвідав Красну Слобідку Обухівського району через обурення виробників, що зумовлене прийнятими "соєво-рапсовими правками"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на офіційне інтернет-представництво Президента України.

Президент України з новим очільником Київської області Олексієм Чернишовим прибув до села Красна Слобідка, де місцеві представники сільського господарства вже неодноразово обурювалися через проблеми поправок законопроєкту, що прийняті у 2017 році щодо рапсових культур. Нагадаємо, що у грудні 2017 року ВРУ прийняла так звані "соєво-рапсові правки", які позбавили виробників права отримувати державну фінансову підтримку через механізм відшкодування ПДВ при експорті сої та при експорті насіння сої.

Підприємці у селі констатують "просідання" ціни і зменшення прибутку, що унеможливлює здатність сільських господарств конкурувати з великими компаніями та розвиватися. Зеленського просили внести поправки до законопроєкту, який відміняє повернення НДС, що він пообіцяв зробити найближчим часом.

На зустрічі Президент також виступив з ініціативою встановлення можливості володіти землею площею не більше 10 тис га у зв’язку з відкриттям ринку землі в Україні.

"Було питання щодо концентрації. Депутати спочатку внесли норму про понад 200 тис гектарів. Згоден, це дуже багато. До комітету дійшла цифра 20 тис. Давайте від однієї до 10 тисяч гектарів – і розглядати на комітеті. Запропонуємо цифру, зменшимо концентрацію", - зазначив Зеленський.

Далі Президент заявив, що після ухвалення закону щодо земельної реформи буде певний підготовчий етап до повноцінного запуску ринку.Глава держави запевнив фермерів, що побоювання стосовно рейдерства після запровадження ринку землі безпідставні, оскільки держава захищатиме власників. Він уточнив, що питання продажу землі іноземцям буде винесене на всеукраїнський референдум уже після відкриття ринку.

Також нагадаємо, що 12 грудня, Президент України Володимир Зеленський призначив чотирьох суддів, які працюватимуть на Київщині.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: