#

Причетних до корупції працівників Київської митниці відсторонили від роботи

05.04.2021 12:30
Причетних до корупції працівників Київської митниці відсторонили від роботи
Фото з мережі Інтернет

У п’ятницю, 2 квітня, після засідання Ради Національної безпеки і оборони понад 100 працівників митниці в різних областях відсторонили від посад через можливу причетність до контрабанди та корупції, серед них вісім працівників Київської митниці

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Державної митної служби України.

Наразі, окрім персональних санкцій щодо кола осіб, діяльність яких пов’язують з контрабандою, вживаються заходи щодо посадових осіб митних органів, що можуть бути причетними до корупційних діянь, - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що наразі у територіальних органах відсторонені: в Одеській митниці – 22 працівника; у Закарпатській - 23 працівника; у Київській - 8 працівників; у Волинській - 23 працівника; у Галицькій - 46 працівників; у Буковинській - 3 працівника.

За результатами засідання Президент Володимир Зеленський у відеозверненні заявив, що Україна вперше в історії запровадила санкції проти топдесятки контрабандистів. Він назвав контрабанду економічним тероризмом проти України. У зв’язку з цим, повідомив Зеленський, відсторонено від роботи десятки посадовців митних органів.

Нагадаємо, що в смт Велика Димерка, що на Броварщині, в кінці лютого відкрився новий митний термінал

Читати "Моя Київщина" у Telegram