#

Приєднання Коцюбинського до Києва призупинили (ВІДЕО)

20.06.2018 07:59
Приєднання Коцюбинського до Києва призупинили (ВІДЕО)

Після того, як депутати селищної ради смт Коцюбинське (Київська обл.) Висловили недовіру селищної голові, питання приєднання селища до Києва застопорився. У Київраді до цієї теми ставляться позитивно, але поки відновлювати її не планують

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Киев Власть".

Про це виступив в ефірі депутат Київради, член постійної комісії Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків Тарас Криворучко (фракція "Солідарність") в програмі "Депутатська приймальня" на телеканалі "Київ ТВ".

Мова в студії зайшла про створення Київської агломерації, а саме про приєднання смт Коцюбинське до столиці.

"Там дуже цікава і заплутана історія. На слухання збиралася громада, яка виступила "за" приєднання до міста Києва. На той момент це зібрання вела селищний голова, якою депутати потім висловили недовіру і позбавили цієї посади ", - зазначив Тарас Криворучко і додав, що внаслідок цього процес застопорився.

Він заявив, що в самій Київраді ідею приєднання селища до столиці підтримують, але коли процес приєднання відновлять, "сказати важко".

"Нам потрібно організувати збори з депутатами всіх місцевих рад Києва та тих населених пунктів, які його оточують, і прийняти відповідні рішення по їх загальним інтересам", - підкреслив депутат.

За його словами, мова йде не про агломерації як такої, а саме про адміністративно-територіальному поділі та приєднання селища Коцюбинське до Києва, оскільки "взаємодію між цими населеними пунктами існує де-факто".

Профільна комісія Київради поки не готова виносити на розгляд сесійної зали питання приєднання селища Коцюбинське до Києва. Членам комісії розповіли, що громадські слухання в Коцюбинському 3 березня пройшли з порушеннями і їх рішення нелегітимне. Було вирішено: для початку направити відповідні протоколи на вивчення в управління правового забезпечення діяльності столичної міськради.

Нагадаємо, в лютому 2018 року жителями селища Коцюбинське було зібрано понад 500 підписів з вимогою провести слухання з питання про приєднання селища до Києва. У відповідь на це селищний голова Ольга Матюшина призначила проведення громадських слухань та голосування на 3 березня 2018 року, які в підсумку пройшли в атмосфері скандалу.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: