#

Продаж неіснуючих товарів: у Борисполі зафіксували факт шахрайства (ВІДЕО)

06.06.2023 18:50
Продаж неіснуючих товарів: у Борисполі зафіксували факт шахрайства (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Поліція Київщини застерігає громадян від шахрайства – жителька Борисполя продавала неіснуючі товари

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу поліції Київщини.

Випадки афер з продажу псевдотоварів в Інтернеті є непоодинокими. Шахраї створюють ілюзію роботи справжнього магазину, консультують щодо характеристик товару, обіцяють швидку доставку та пропонують покупцю внести повну чи часткову передплату. 

37-річна киянка вирішила придбати дитячу річ на одній із платформ. У ході спілкування потерпіла отримала повідомлення з номером банківської карти для внесення передплати. Після здійснення фінансової операції зловмисниця припинила комунікацію із жінкою, при цьому продукцію не надіслала та грошові кошти не повернула.  

Потерпіла зазначила:

Завдаток було заплачено, ми не отримали товару, гроші ніхто не повернув. На всі повідомлення та дзвінки продавець не відповідав, а потім взагалі відключив телефон. А через пів дня знову продає цей товар іншій людині.

Кіберполіцейські спільно зі слідчими Бориспільського управління поліції Київщини припинили злочинну діяльність фігурантки. Нею виявилася 40-річна жителька Борисполя. Саме за такою схемою шахрайка ошукала близько 100 громадян. Ретельно приховуючи свою діяльність, аферистка постійно змінювала засоби зв'язку, створила на Інтернет-платформі понад 30 фейкових акаунтів та використовувала банківські картки, оформлені на інших осіб.   

За фактом шахрайства правоохоронці проводять досудове розслідування [ ч. 2 ст. 190 ККУ].

Нагадаємо, що у Борисполі затримали колаборанта, який працював на ворога в Луганській області.


Читати "Моя Київщина" у Facebook