#

У Борисполі затримали колаборанта, який працював на ворога в Луганській області

02.06.2023 18:10
У Борисполі затримали колаборанта, який працював на ворога в Луганській області
Фото з місця події

СБУ затримала у Борисполі колаборанта, який за допомогу рашистам отримав "дозвіл" грабувати будинки на окупованій Луганщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу СБУ.

Зрадником виявився проросійськи налаштований працівник агрокомпанії одного із селищ Сватівського району. Майже пів року чоловік добровільно співпрацював з окупантами.

Під час окупації населеного пункту він одразу підтримав російських загарбників і запропонував їм свою допомогу. Чоловік перевозив особовий склад та російські боєприпаси. На власному подвір'ї він облаштував СТО для російської техніки.

За це окупанти дозволяли своєму поплічнику безперешкодно переміщатися по району і грабувати будинки людей, які виїхали на підконтрольну Україні територію.

Навесні колаборант виїхав на Київщину, де намагався "легалізуватися" під виглядом переселенця зі сходу України і навіть почав оформляти соціальну допомогу. Його затримали в Борисполі.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили чоловіку про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми.

Нагадаємо, що розвіднику-снайперу із рф повідомили про підозру за фактом порушення законів та звичаїв війни за викрадання речей цивільних на Київщині.

Читати "Моя Київщина" у Facebook