#

Програма Зеленського "Велике будівництво" забезпечить лікарні сучасною технікою

01.04.2021 11:55
Програма Зеленського "Велике будівництво" забезпечить лікарні сучасною технікою
Фото з місця події

У 2021 році у рамках програми "Велике будівництво" відремонтовані приймальні відділення лікарень будуть забезпечені сучасною технікою на 6 млрд грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "РБК-Україна".

Програма по оновленню приймальних відділень "Emergency" є частиною "Великого будівництва" Володимира Зеленського.

Вперше план реконструкції більше 200 приймальних відділень лікарень по всій країні президент Зеленський озвучив ще в доковідну епоху - в лютому 2020 року. У програмі "Emergency" упор робиться не тільки на ремонті і будівництві приймальних відділень, а й на їх якісному оснащенні сучасною медичною апаратурою, - говориться у повідомленні.

Нові приймальні відділення отримають таку техніку: ангіографи, ендоскопи, електрокардіографи, підйомники пацієнтів, дефібрилятори, функціональні ліжка, апарати штучної вентиляції легенів, монітори пацієнта, центральні кисневі станції з мережею, апарати серцевого масажу, центральні станції моніторингу, аналізатори крові, біохімічні аналізатори, коагулометричні аналізатори, МРТ.

Зауважується, що деякі райони України тепер назавжди забудуть страшну практику, коли треба було їхати за десятки кілометрів до обласного центру і втрачати дорогоцінний час для порятунку життя.

На 100% роботи по реконструкції приймальних відділень завершені у Чернівецькій, Луганській і Черкаській областях. В середньому по Україні приймальні відділення вже готові на 90%.

Станом на середину березня в 90 з 202 прийомних вже завершена реконструкція. У Дніпропетровській області завершено 9 об'єктів з 13, в Черкаській та Донецькій - по 8 об'єктів, Київської та Херсонської - по 7, Чернівецькій, Луганській, Львівській і Чернігівській - по 5. 75 об'єктів скоро будуть здані в експлуатацію - там роботи завершені на 80-99%.

Як раніше заявив заступник глави Офісу Президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко, співпраця уряду і регіонів у 2021 році переходить на новий рівень у сфері розвитку інфраструктури.

Нагадаємо, що за минулу добу, 31 березня, захворювання на коронавірус виявили в 962 жителів Київщини.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: