#

Прокуратура арештувала активи компанії "Аерок" російського олігарха з оточення путіна

08.06.2022 17:30
Прокуратура арештувала активи компанії "Аерок" російського олігарха з оточення путіна
Фото з мережі Інтернет

Столична прокуратура за ініціативи СБУ заарештувала та передала в АРМА активи будівельної компанії "Аерок" на 2 мільярди гривень, власником якої є російський олігарх Андрій Молчанов, наближений до російського диктатора путіна

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

Нагадаємо, що Держбюро розслідувань з’ясувало, що будівельна компанія "АЄРОК" в Обухові – це бізнес російського олігарха Андрія Молчанова, який наближений до кремля. Також Молчанов має завод у Березані.

За даними СБУ, компанія причетна до будівництва житла для співробітників ФСБ і збройних сил росії. Щоб уникнути міжнародних санкцій та постачати товар на тимчасово окуповані території України, керівництво компанії здійснило ребрендинг торгової марки.

Втім, російському бізнесу це не допомогло, й СБУ наклала арешт на підприємство. Зокрема, за рішенням суду арештовано активів на понад 2 мільярди гривень:

  • 100% корпоративних прав у вигляді статутного капіталу на понад 437 млн грн;
  • рухоме та нерухоме майно підприємства орієнтовною вартістю 1,5 млрд грн;
  • 9 банківських рахунків, де наявні загалом понад 104 млн грн.

У ході слідства досліджується діяльність організованої групи осіб, які забезпечували функціонування підконтрольних суб’єктів господарювання, з метою здійснення протиправних дій, спрямованих, у тому числі на привласнення коштів, а також на фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 110-2 КК України).

Читати "Моя Київщина" у Facebook