#

Прокуратура Київщини "спіймала" бізнесмена на торгівлі піском з фіктивними компаніями

04.06.2018 16:09
Прокуратура Київщини "спіймала" бізнесмена на торгівлі піском з фіктивними компаніями

Сьогодні, 4 червня, у прокуратурі Київщини повідомили, що директора підприємства, яке займається видобутком корисних копалин, змусили сплатити до державного бюджету майже 1 мільйон гривень податку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури у Київській області.

Прокуратура Київської області здійснювала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 (ухилення від сплати податків) КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що директор одного з підприємств Київщини, яке здійснює фінансово-господарську діяльність у сфері видобутку піску, гравію, глин і каоліну, оформив ряд безтоварних операцій з фіктивними підприємствами, в результаті чого незаконно сформував податковий кредит з податку на додану вартість. Таким чином, зловмисник ухилився від сплати податків у значних розмірах.

За процесуального керівництва прокуратури Київської області під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження, підприємством сплачено до держаного бюджету України майже 1 млн гривень, чим повністю відшкодовано завдані збитки.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 212 КК України особа, яка вчинила діяння, передбачені частинами першою, другою, або діяння, передбачені частиною третьою цієї статті, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона до притягнення до кримінальної відповідальності сплатила податки, збори (обов’язкові платежі), а також відшкодувала шкоду, завдану державі їх несвоєчасною сплатою (фінансові санкції, пеня).

У зв’язку з цим, прокурором направлено до суду клопотання про звільнення особи від кримінальної відповідальності.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: