#

Прокуратура Київщини вимагає повернути державі лісові землі на території Броварського району

14.01.2019 11:20
Прокуратура Київщини вимагає повернути державі лісові землі на території Броварського району
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що прокуратура Київщини хоче повернути державі лісові землі на території Броварського району, які незаконно передали для будівництва будинків

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Встановлено, що в серпні 2012 року рішеннями Рожнівської сільської ради Броварського району  передано у приватну власність трьом громадянам земельні ділянки площею 0,6 га, вартістю понад 400 тис. грн. для будівництва та обслуговування житлових будинків,  господарських будівель і споруд.

Проте, як з’ясувалось, відведення вищевказаних земельних ділянок відбулося з порушенням вимог Земельного та Лісового кодексів України, зокрема, без вилучення їх з держлісфонду та згоди землекористувача на припинення права користування ними, а також без зміни цільового призначення.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Зважаючи на виявлені порушення, Броварською місцевою прокуратурою до суду пред’явлено позовні заяви про визнання недійсними рішень Рожнівської сільської ради Броварського району та витребування земельних ділянок лісогосподарського призначення із чужого незаконного володіння на користь держави в особі ДП «Вищедубечанське лісове господарство».

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: