#

Прокуратура Київської області подала в суд на Ставищенську РДА через землю

04.05.2018 12:04
Прокуратура Київської області подала в суд на Ставищенську РДА через землю

Прокуратура Київської області подала до суду 14 позовів, через бездіяльність відділу освіти Ставищенської РДА та районної ради, щодо 30га, які знаходяться у користуванні 7 дитсадків, 4 шкіл та 2 ліцеїв, без належних документів на них

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку прокуратури Київської області у Facebook.

Прокуратура Київської області продовжує захищати інтереси держави у сфері охорони дитинства, наразі пред’явлено 14 позовів з вимогою оформити правовстановлюючі документи на земельні ділянки закладів освіти Ставищенського району, серед яких сім дитячих садочків, площею майже 30 га.

Установлено, що у користуванні 7 дитячих садків, 4 загальноосвітніх шкіл та 2 ліцеїв Ставищенського району перебувають земельні ділянки з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти загальною площею майже 30 га.

Однак, Ставищенською районною радою та відділом освіти Ставищенської РДА не вжито жодних заходів до оформлення правовстановлюючих документів на вказані земельні ділянки.

Відсутність правовстановлюючих документів на земельні ділянки вказаної категорії створює передумови для можливих зловживань щодо розпорядження ними, формує ризики для нормального функціонування навчального закладу та учбового процесу, що може призвести до негативних наслідків та порушення прав дітей та інтересів держави у сфері охорони дитинства.

Реагуючи на вказані порушення, Ставищенським відділом Білоцерківської місцевої прокуратури пред’явлено до суду 14 позовних заяв про визнання незаконною бездіяльність відділу освіти Ставищенської районної державної адміністрації та Ставищенської районної ради та зобов’язання оформити правовстановлюючі документи на земельні ділянки площею майже 30 га.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: