#

Прокуратура намагається повернути державі дитячий табір цивільної дружини Януковича на Київщині

15.06.2018 12:37
Прокуратура намагається повернути державі дитячий табір цивільної дружини Януковича на Київщині

Принципово та наполегливо відстоюючи свою позицію прокуратура Київської області вимагає повернути в державну власність Дитячий оздоровчий табір санаторного типу «Славутич» вартістю майже 15 млн грн та стягнути з Орендаря виниклу заборгованість

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Установлено, що у вересні 2010 року одна із акціонерних холдингових компаній передає в оренду приватному підприємству зазначений табір строком до січня 2017 року. Щомісячна орендна плата складала лише 2 265 грн.

Однак, після спливу дії договору оренди, приватне підприємство не повернуло до державної власності Дитячий оздоровчий табір санаторного типу «Славутич», хоча орган управління об'єктами державного майна - Міністерство економічного розвитку і торгівлі України повідомило Орендаря про намір не продовжувати термін дії договору.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура Київської області звернулася до суду з позовною заявою в інтересах Міністерства економічного розвитку і торгівлі України до одного з приватних товариств з вимогою повернути державне майно Дитячого оздоровчого табору санаторного типу «Славутич» площею понад 2 тис м 2, вартістю майже 15 млн грн, що знаходиться у с. Циблі Переяслав-Хмельницького району Київської області.

Принципово та наполегливо відстоюючи свою позицію, незважаючи на відмову у позовних вимогах судами першої та апеляційної інстанцій, Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу прокуратури Київської області та справу повернуто на новий судовий розгляд.

Нагадаємо, що одним із засновників Дитячого оздоровчого табору санаторного типу «Славутич» є Всеукраїнський благодійний фонд «Дорога майбутнього» (99,96%), який належить Любові Полежай, що працювала в команді екс-президента В. Януковича.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: