#

Прокуратура повертає незаконно виділені землі Вишрогодською РДА

11.05.2018 15:31
Прокуратура повертає незаконно виділені землі Вишрогодською РДА

Сьогодні, 11 травня, у прокуратурі Київщини повідомили про судовий позов з вимогою повернути в державну власність 4 га земель лісового фонду на території Лебедівської і Хотянівської сільських рад, які незаконно отримали у приватну власність громадяни на підставі розпоряджень Вишгородської РДА        

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Установлено, що розпорядженнями Вишгородської районної державної адміністрації у 2004 році надано в оренду товариству на території Лебедівської і Хотянівської сільських рад земельні ділянки загальною площею майже 4 га Вище-Дубечанського держлісгоспу під розміщення садівницького товариства.

"У подальшому, вказані земельні ділянки товариство передало у приватну власність громадянам, які в свою чергу на підставі цивільно-правових угод відчужили частину земельних ділянок на користь інших осіб", - повідомили у відомстві.

Однак, вказані розпорядження Вишгородської РДА прийнято всупереч вимог земельного та лісового законодавства, так як надання в користування лісових земель приватній юридичній особі, що не є спеціалізованим лісогосподарським підприємством законом не передбачено.

Окрім цього, лісові землі надано в користування товариству без вилучення їх з держлісфонду та в порушення порядку зміни цільового призначення земель. Подальша передача цих земель у приватну власність ряду громадян для інших цілей, ніж визначені земельним законодавством, заборонена Законом.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура Київської області звернулася із позовною заявою про визнання недійсними розпоряджень та витребування земельних ділянок з незаконного володіння на користь держави.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: