#

Прокуратура вимагає від забудовника сплатити майже 3 млн грн на розвиток інфраструктури Київщини

15.11.2022 17:00
Прокуратура вимагає від забудовника сплатити майже 3 млн грн на розвиток інфраструктури Київщини
Фото з мережі Інтернет

Київська обласна прокуратура через суд вимагає зобов’язати недобросовісного забудовника відшкодувати заборгованість зі сплати пайової участі на суму майже 3 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу прокуратуру Київської області.

Встановлено, що на території Борщагівської сільської ради Бучанського району у червні 2020 року забудовник здав в експлуатацію багатоквартирний житловий будинок. За умовами договору, забудовник повинен був сплатити до місцевого бюджету кошти на створення та розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Проте, упродовж майже 2 років він не виконав своїх зобов’язань, унаслідок чого орган місцевого самоврядування позбавлений можливості використати ці кошти на будівництво об’єктів соціальної сфери населеного пункту - закладів освіти, дошкільних навчальних закладів, парків і дитячих майданчиків тощо. Унаслідок протиправних дій забудовника, місцевий бюджет недоотримав майже 3 млн грн.

Із метою захисту інтересів громади прокуратура звернулася до суду з позовом про стягнення із забудовника вказаної суми. На даний час позов перебуває на розгляді у Києво-Святошинському районному суді Київської області.

Нагадаємо, що днями на вулицю Водопровідну, 62  та ЖК "Континент", що в Бучі було доставлено нові вікна.

Читати "Моя Київщина" у Facebook