#

Прокуратура зобов’язала дві школи Приірпіння узаконити власні території

11.06.2018 15:39
Прокуратура зобов’язала дві школи Приірпіння узаконити власні території

Сьогодні, 11 червня, прокуратура повідомила, що адміністрації двох навчальних закладів Коцюбинської селищної ради порушили права дітей, не оформлюючи правовстановлюючі документи на земельні ділянки площею понад 4 гектари вартістю майже 1,3 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Установлено, що в користуванні Ірпінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 18 Ірпінської міської ради перебуває земельна ділянка площею3,5 газ цільовим призначенням для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти.

Крім того, в користуванні Ірпінського навчально-виховного комплексу «Школа І-ІІ ступенів – Коцюбинський гуманітарний ліцей» Ірпінської міської ради перебуває земельна ділянка площею0,8 газ цільовим призначенням для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти.

Однак, Коцюбинською селищною радою та управлінням освіти і науки Ірпінської міської ради не вжито жодних заходів до оформлення правовстановлюючих документів на вказані земельні ділянки.

Відсутність правовстановлюючих документів на земельні ділянки створює передумови для можливих зловживань щодо розпорядження ними, формує ризики для нормального функціонування навчальних закладів та навчально-виховного процесу, що може призвести до негативних наслідків, порушення прав дітей та інтересів держави у сфері охорони дитинства.

Реагуючи на вказані порушення, Ірпінським відділом Києво – Святошинської місцевої прокуратури предявлено до суду 2 позовні заяви про визнання незаконною бездіяльність та зобов’язання вчинити певні дії з оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки площею понад4 гата вартістю майже 1,3 млн грн.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: