#

Прокурорку з Переяслава намагались "завалити" на атестації від імені судді

15.03.2021 10:00
Прокурорку з Переяслава намагались "завалити" на атестації від імені судді
Фото з мережі інтернет

Стало відомо, що від імені Переяслав-Хмельницього судді Дмитра Свояка було направлено лист до кадрової комісії, інформація в якому стосувалася однієї з прокуророк Переяслав-Хмельницького відділу Бориспільської місцевої прокуратури

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Судебно-юридическая газета".

Дмитро Свояк розповів, що 20 січня 2021 року він отримав несподіваний лист з Департаменту кадрової роботи та державної служби Офісу Генерального прокурора, у якому було сказано, що Офіс Генерального прокурора розглянув якесь звернення судді. За текстом листа суддя зрозумів, що звернення було спрямоване у Восьму кадрову комісію, яка в грудні 2020 року – січні 2021 року проводила співбесіди в рамках атестації прокурорів місцевих прокуратур і військових прокуратур гарнізонів.

Свояк зазначив, що не писав жодних звернень в кадрові комісії прокурорів, тому 21 січня він звернувся до Офісу Генерального прокурора з проханням переслати йому копії нібито відправлених ним же звернень, і через місяць він їх отримав.

Ознайомившись з отриманими документами, суддя підтвердив свої здогадки щодо їх підробки, адже на зверненнях стояв не його підпис, а конверти підписані не його почерком.

З тексту листів чоловік з’ясував, що у зверненнях йдеться про одну з прокуророк Переяслав-Хмельницького відділу Бориспільської місцевої прокуратури, яка брала участь у судових процесах під головуванням Дмитра Свояка. Чоловік вирішив поспілкуватися з прокурором про цю ситуацію та вияснив, що у неї давній конфлікт з начальницею Переяслав-Хмельницького відділу Бориспільської місцевої прокуратури, яка загрожувала їй написанням відповідних скарг з метою "завалити" її під час атестації прокурорів. Інших осіб, які могли б реалізувати подібний задум, прокурор не знала.

Дмитро Свояк оцінив ситуацію як втручання в його діяльність як судді і попросив Вищу раду правосуддя відреагувати.

Нагадаємо, що Київська міська прокуратура викрила посадовця ДП "Київське обласне дорожнє управління" на одержанні неправомірної вигоди.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: