#

Прокурори САП оголосили підозру ще двом причетним до розкрадання землі в Чабанах

21.03.2019 15:55
Прокурори САП оголосили підозру ще двом причетним до розкрадання землі в Чабанах

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосила про підозру ще 2 особам, причетним до розкрадання особливо цінних земель Нацакадемії аграрних наук під Києвом

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Українська правда".

"Повідомлено про підозру ще 2 особам. Дії вказаних осіб кваліфіковано за ч.5 ст.191 (привласнення майна), ч.3 ст.15, ч.5 ст.191 (замах на привласнення майна) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України", - йдеться в повідомленні.

Таким чином у розкраданні землі Нацакадемії аграрних наук підозрюють уже 9 осіб.

Раніше журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" повідомили, що очільники Національної академії аграрних наук та їхні родичі стають власниками земельних ділянок на територіях, що раніше використовувались підпорядкованими академії дослідницькими установами.

Відзначалося, що такими земельними ділянками під Києвом володіють родичі президента академії Ярослава Гадзала.

Щоб з’ясувати, кому раніше належала ця земля і яким чином вона перейшла у власність родичам академіка, журналісти приїхали до Чабанівської селищної ради і зустріли там супротив. На знімальну групу "Схем"напали.

Згодом САП оголосила про підозру у заволодінні 13 га особливо цінних земель у Київській області 7 службовцям Нацакадемії аграрних наук та обласного управління Держземагенства.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: