#

Прощавай, Герою: у Білій Церкві поховали екснардепа Олександра Марченка (ВІДЕО)

03.04.2022 22:25
Прощавай, Герою: у Білій Церкві поховали екснардепа Олександра Марченка (ВІДЕО)
У Білій Церкві поховали Олександра Марченка

Сьогодні Біла Церква попрощалась із народним депутатом України 8 скликання Олександром Марченком, який героїчно загинув, захищаючи рідну землю

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

До будинку Героя вранці прийшли сотні людей аби провести Сан Санича в останню путь. Для Олександра Марченка Україна була понад усе. Він послідовно відстоював ідеї національної гідності та патріотизму. Він не бігав по партіям, багато років гідно представляв ВО "Свобода" у Білоцерківській міській раді та Верховній раді України. Попрощатись із побратимом до Білої Церкви приїхав лідер "Свободи" Олег Тягнибок.

Олександр Марченко уродженець Вінничини, але доля привела його до Білої Церкви, яку він любив не менше, ніж свою малу Батьківщину. Білоцерківці його пам’ятають як принципову людину, активного і безкомпромісного депутата, великого патріота, мецената, волонтера та підприємця. Своїм прикладом він надихав молодь вступати до лав "Свободи". Добрим словом згадують його і колеги-депутати з інших політичних сил.

Олександр Марченко – ветеран російсько-української війни, він боронив рідну землю у складі 72-ої окремої механізованої бригади, після поранення в 2014 році мусив полишити військо, але з усіх сил допомагав нашим військовим на фронті вже у якості волонтера.

24 лютого, коли почалось повномасштабне вторгнення, Олександр Олександрович, не вагаючись, пішов на передову, щоб захищати столицю на Гостомельському напрямку. Саме там він героїчно загинув…

Актуально: Пам’яті великого українця – Олександра Марченка!

Відспівали справжнього сина України в церкві Петра Калнишевського. Поховали Олександра Марченка на Алеї Героїв на Сухоярському кладовищі. Провести в останній путь Олександра Марченка прийшли керівники Білої Церкви та Білоцерківського району, депутати, колеги-підприємці. У своєму виступі міський голова Білої Церкви Геннадій Дикий сказав:

У нашій пам’яті він залишиться як світла, волелюбна, мудра та смілива людина. Він завжди мав свою помірковану та принципову позицію. У січні 2022 йому виповнилося 57 років. Назавжди... Україна пам'ятатиме подвиг полеглого Героя, а російський окупант обов'язково буде вигнаний з української землі та покараний за свої нелюдські злочини.


Читати "Моя Київщина" у Facebook