#

Реабілітація гольфом: у Козині проводять заняття для поранених військових (ВІДЕО)

27.09.2023 09:00
Реабілітація гольфом: у Козині проводять заняття для поранених військових (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

У селищі Козин щотижня грають гольф українські захисники, які мають травми та ампутації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Гольф – доступний та ефективний вид спорту для реабілітації військових після поранень, отриманих під час бойових дій. На базі рекреаційного гольф-клубу Козин щотижня проходять тренування з бійцями, які мають травми та ампутації, адже як виявилося цей спортивний напрямок чудово відновлює моральні та фізичні сили, розвантажує думки та допомагає забути про хвороби. Завдяки такому підходу за пів року вже більше 100 військовослужбовців пройшли реабілітацію гольфом.

Ініціаторіами започаткування терапії, яку назвали медичним гольфінгом є всеукраїнська Федерація гольфу в особі віце-президента Олега Корбана та професійного гольфіста Богдана Чепердак, які беруть безпосередню участь в тренуваннях бійців.

Створений професійними гольфістами волонтерський рух залучає до процесу лікарні Київщини, де поранені бійці перебувають на лікуванні. Наразі таких медзакладів три. Як зазначають представники Всеукраїнської Федерації гольфу, тутешня атмосфера та  спілкування приносить не менше задоволення ніж сама гра. Тут тренуються як люди які тільки почали освоювати ключку для гольфу, так і вже підготовлена команда, яка невдовзі навіть представлятиме Україну в Маямі на благодійному турнірі серед ампутованих.

Активну позицію в підтримці даної ініціативи і безпосередньо її учасників зайняв і Національний олімпійський комітет. Зокрема президент НОК України Вадим Гутцайт особисто приїхав підтримати хлопців та передати їм спортивне екіпірування. Професійний військовослужбовець В'ячеслав, який пів року тому втратив кінцівку в районі Кремінної і нині проходить реабілітацію, запевняє: життя на цьому не закінчується.

Нагадаємо, що Служба безпеки України затримала народного депутата Нестору Шуфрича у нього вдома у селі Козин Київської області.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook