#

Реконструкцію дитячої інфекційної лікарні в Броварах завершать за грантові кошти

02.02.2024 16:20
Реконструкцію дитячої інфекційної лікарні в Броварах завершать за грантові кошти
Фото з мережі інтернет

Під час спільного засідання депутатських комісій начальниця управління БЖКГІТ Світлана Решетова повідомила, що дитячу інфекційну лікарню в Броварах дореконструюють за грантові кошти

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Трибуна-Бровари.

Остання озвучена сума на реконструкцію дитячої "інфекційки" разом із коригуванням –  майже 250, 5 млн грн. Грантові кошти складуть 80% суми, 20% - кошти з бюджету Броварської громади лише на ПДВ.

За словами Решетової, місто подавало на грант кілька проєктів, наразі відомо про позитивний результат по реконструкції інфекційного відділення дитячої лікарні.

Реконструкцію розпочали в серпні 2021 р. через давні проблеми –  аварійний стан будівлі, зокрема просідання споруди та значні тріщини на стінах. За майже 32 млн грн доручили робити реконструкцію молодому столичному ТОВ "Ласт Буд Кепітал". Роботи мали відбуватися на умовах співфінасування з обласного та міського бюджетів, проте навесні 2023 р. область відмовилася від співфінансування. Тоді підрядник встиг зробити робіт на 71% і реконструкція призупинилась.

Під час січневої сесії 2023 р. директор Броварської лікарні Валентин Багнюк зазначив, що є можливість добудувати інфекційне відділення за грантові кошти міжнародних фондів, тож подали пропозиції до двох організацій із умовою, що місто допрацює всі документи – проєкт та експертний звіт. У листопаді минулого року після перегляду і коригування проєктно-кошторисної документації стало відомо, що на реконструкцію відділення необхідно ще 218 млн 492 тис. грн, але в громади на відновлення робіт коштів немає. Тепер є надія, що реконструкцію завершать, а от коли – невідомо.

Нагадаємо, що Броварська міськрада за кошти громади планує купити на фронт ще п'ять машин.

Читати "Моя Київщина" у Telegram