#

Релігійна громада Іванкова на загальних зборах прийняла рішення про перехід до ПЦУ

04.03.2019 15:22
Релігійна громада Іванкова на загальних зборах прийняла рішення про перехід до ПЦУ
Збори громади в Іванкові

Вчора, 3 березня, в Іванкові віряни місцевої релігійної громади на своїх парафіяльних зборах прийняли рішення перехід парафії Різдва Пресвятої Богородиці до Православної церкви України

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Павла Смовжа у Facebook, при цьому було відмінено рішення, раніше прийняте вузьким колом парафіян, про вірність митрополиту Онуфрію та РПЦ в Україні.

"Жодного голосу "проти"! Один присутній не голосував, бо прийшов з іншою метою... Хтось один при всіх голосуваннях утримувався. Отож 294 голоси "за" лічильна комісія фіксувала у всіх питань порядку денного, що потребували голосування. Хоча в залі РБК було людей помітно більше... Додаю унікальне фото: кілька днів тому, перед зборами, коли закінчилися в декого бланки підписних листів, активісти придумали свою форму – ще більш демократичну (див. на першому фото)! Дуже показово!..", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що священику з сусіднього району, який планував дестабілізувати хід зборів, пояснили, що він не має права втручатися в справи Іванківської парафії.

Нагадаємо, що 3 березня у селі Обуховичі Іванківського району священик РПЦ в Україні, якого напередодні прогнала громада, привіз невідомих до церкви щоб провести релігійний обряд.

"Не лише я кілька разів ковтав "клубки у горлі", і не в одного мене, як побачив, на очі просилися сльози від гордості за своїх земляків – людей, які є дійсними патріотами нашої рідної-бідної-багатостраждальної (але перспективної в майбутньому!) України. Бо наші земляки добре розуміють не лише всі проблеми складного сьогодення, і вірують не лише в Бога, а ще й у краще майбутнє – без банди олігархів, без корупції, без соціальної несправедливості, без втручання в наше життя "раші" через релігійних проповідників своєї імперської політики", - зазначив автор.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: