#

Ремонтувати та оснащувати медзаклади повинна місцева влада, – міністр охорони здоров'я

09.10.2019 15:57
Ремонтувати та оснащувати медзаклади повинна місцева влада, – міністр охорони здоров'я
Зоряна Скалецька

Очільниця МОЗ Зоряна Скалецька заявила, що виділяти кошти на оснащення, ремонт та інші потреби поліклінік має місцева влада

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Українська правда".

"Ці гроші мають йти на покращення: хочете – на підвищення кваліфікації лікаря, хочете – на надбавки йому, хочете – на оснащення його кабінету. Децентралізація в тому й полягає: друзі, ви там на місцях – саме ті, хто має забезпечити населення якісною медичною допомогою", – розповіла Зоряна Скалецька.

Міністр МОЗ також додає, що 30 років риторика була така: усе, що стосується охорони здоров'я – проблеми МОЗ.

"Але ми вже не назначаємо та не звільняємо головних лікарів. Це повністю питання до місцевої влади", – наголошує вона.

Також Скалецька вважає, що необхідно пояснювати місцевій владі, що головний лікар має бути під їхнім контролем, а лікарня – це їхня власність і вони мають контролювати, як він використовує кошти, що виділені.

"Децентралізація в охороні здоров'я означає, що місцева влада усвідомлює, що вона у своєму регіоні відповідає за те, що поліклініки та лікарні працюють належним чином", – стверджує міністр.

Також нагадаємо, що КНП "Бориспільський міський центр первинної медико-санітарної допомоги" Бориспільської міської ради та Управління освіти й науки прийняли рішення відтермінувати заборону відвідування нещепленим дітям закладів освіти в м. Бориспіль до 30 вересня 2019 року.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: