#

Річниця програми "єВідновлення": Ірпінь - лідер у відновленні за державною програмою

10.05.2024 20:54
Річниця програми "єВідновлення": Ірпінь - лідер у відновленні за державною програмою
Фото з мережі Інтернет

Місто Ірпінь найбільше постраждало від російських загарбників, стало одним із перших, де активно розпочалося втілення програми

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис першого заступника Ірпінського міського голови.

10 травня 2023 року в Україні стартувала програма "єВідновлення" з відновлення житла пошкодженого внаслідок збройної агресії рф. Ця масштабна ініціатива, започаткована урядом, дала можливість тисячам українців, які втратили житло, отримати державну допомогу на його ремонт або відшкодування за зруйноване майно. Важливо зазначити, що за рік програма "єВідновлення" значно розвинулася та постійно вдосконалюється. Міністерство інфраструктури України постійно вживає заходів, щоб зробити її більш доступною та зручною для громадян.

З початку старту програми "єВідновлення", в межах Ірпінської міської територіальної громади комісією було погоджено та нараховано:

- 3484 виплати на поточні та капітальні ремонти на загальну суму 459,4 млн грн, по 1561 заявці - відмовлено. 92,03 %  від поданих заявок - опрацьовано.

- 414 житлових сертифікатів сформовано для купівлі нового житла взамін зруйнованого на загальну суму 1,2 млрд грн. 908 - відмов. Відсоток опрацьованих заявок на житлові сертифікати складає 92,38 %.

- Сформовано 68 грошових компенсацій на відбудову на власних земельних ділянках на загальну суму 238,1 млн грн. 80 % заяв опрацьовано.

Програма "єВідновлення" - це справжня надія для тисяч українців, які втратили свої домівки через війну. Завдяки державній підтримці вже тисячі ірпінчан змогли розпочати ремонтні роботи та повернутися до своїх домівок. Ми вдячні уряду та міжнародним партнерам за цю ініціативу та за постійну підтримку Ірпеня та України. Дякую працівникам Управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства ІМР за плідну роботу. Окремо хочу подякувати начальнику управління Сергію Канюрі за його мудре керівництво, чітку організацію роботи та особистий внесок у відродження міста,

- зазначив Андрій Кравчук.

Читати "Моя Київщина" у Facebook