#

Рінат Ахметов побудував собі розкішний палац під Києвом (ВІДЕО)

04.12.2019 09:41
Рінат Ахметов побудував собі розкішний палац під Києвом (ВІДЕО)
Рінат Ахметов

У мережі з'явилися нові фото та відео розкішного палацу Ріната Ахметова у 35 км від Києва. У документах  маєток значиться як реабілітаційний оздоровчий комплекс

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на "РБК-Україна".

За словами журналістів, величезний розкішний маєток площею 12 тисяч квадратних метрів побудовано на кошти, отримані внаслідок реалізації корупційної схеми "Роттердам+".

"Ахметов - президент футбольного клубу "Шахтар". А на цій землі під Києвом помістилося б 20 футбольних полів, на яких "Шахтар" міг би грати. За час впровадження корупційної формули, яка витягла з наших кишень мільярди гривень, Ахметов майже добудував свій Версаль", - повідомив автор сюжету.

"19 мільярдів гривень - це сума збитків за версією НАБУ та САП через схему "Роттердам+", на якій заробляли компанії найбагатшого українця Ріната Ахметова. 12 тисяч квадратних метрів - це площа цілого каскаду будинків та велетенського палацу в 35-ти кілометрах від Києва, який будують для Ахметова. Тож поки антикорупційні органи роздають підозри фігурантам схеми - справи Ахметова йдуть вгору", - йдеться в анотації до відео.

На відео показано палац Ахметова серед 25 гектарів лісу, ландшафтний дизайн: доріжки, альтанки, штучні озера На території, огородженій парканом, розташувалося кілька будівель та гаражів. А в центрі всієї цієї розкоші - симетричний палац. Втім, будівництво ще триває.

Журналісти порівняли цей "парад розкоші" з Межигір'ям, де мешкав президент-утікач Віктор Янукович та будинками Юрія Іванющенка (Єнакіївського), Віктора Медведчука. До речі, палац Іванющенка виглядає навіть крутіше, ніж у Ахметова. Але, так як перший знаходиться в розшуку, то його журналісти в топ власників самих "королівських" маєтків не включили.

Примітно, що земельна ділянка, на якій розташовано маєток Ахметова, належить компанії бізнесмена, а сам палац за документами проходить як реабілітаційний оздоровчий комплекс.

Раніше журналісти вже показували палац Ахметова. Навесні 2017 року з'явилися перші кадри розкішного маєтку бізнесмена. При цьому, відзняти матеріал команді "Слідство.Інфо" вдалося лише з другої спроби адже під час першої по журналістам відкрили вогонь охоронці.

Нагадаємо, що у Німеччині затримали колишнього нардепа-втікача Онищенка.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: