#

Російські терористи обстрілюють найбільшу атомну електростанцію Європи

04.03.2022 09:30
Російські терористи обстрілюють найбільшу атомну електростанцію Європи
Запорізька АЕС

Сьогодні, 4 березня, окупанти вдалися до ядерного терору й обстріляли Запорізьку атомну електростанцію

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на звернення Президента Володимира Зеленського у Facebook.

Уночі Володимир Зеленський записав термінове відеозвернення. Він повідомив, що окупанти відкрили вогонь по ядерному об’єкту. Там розпочалася пожежа. Наслідки ядерного терору ніхто не може передбачити.

Президент вже поговорив з лідерами європейських країн і президентом США, президентом МАГАТЕ про атаку на Запорізьку АЕС і закликав європейців тиснути на свої уряди. Зеленський сказав:

Європа зараз повинна прокинутись. Горить найбільша атомна електростанція в Європі. Звертаюсь до всіх, хто знає слово "Чорнобиль". Це була глобальна катастрофа, з її наслідками боролись сотні тисяч людей. Росія хоче це повторити, але у шість разів більше. Російські війська обстрілюють Запорізьку атомну станцію. Там 6 енергоблоків. У Чорнобилі був один.

Президент наголосив, що до сьогодні, жодна держава окрім росії, не обстрілювала енергоблоки:

Держава-терорист вдалась до ядерного терору. Російські пропагандисти погрожували засипати весь світ ядерним попелом. Тепер це не погрози. Україна – це 15 атомних блоків. Якщо буде вибух – це кінець усім.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що якщо ЗАЕС вибухне, то наслідки будуть у 10 разів страшнішими за Чорнобиль. Він звернувся:

Росіяни повинні негайно припинити вогонь, допустити пожежників, створити зону безпеки!

У свою чергу, Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) вирішило запустити у режимі цілодобової роботи Центр інцидентів та надзвичайних ситуацій через пожежу на Запорізькій АЕС, яку спричинили обстріли окупантів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram