#

Російські війська найбільше злочинів проти довкілля вчинили на Київщині (ФОТО)

11.05.2022 18:55
Російські війська найбільше злочинів проти довкілля вчинили на Київщині (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Наразі загалом війська Росії вчинили понад 200 злочинів проти українського довкілля, що є жахливо

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України" у Facebook.

Нині з перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну оперативний екологічний штаб 24/7 фіксує та обраховує збитки довкіллю від дій окупантів.

Уже задокументовано 231 екологічний злочин Росії на території України та в акваторії Чорного моря. Найбільше випадків екоциду виявлено на Київщині - 34, Донеччині - 27 та Дніпропетровщині - 22.

Руслан Стрілець зауважив:

Міндовкілля спільно з підпорядкованими органами виконавчої влади та екологічними активістами з першого дня війни фіксує екозлочини рашистів та рахує збитки за спеціальними методиками. Ця інформація доповнить загальний кошик збитків від військових дій Росії, який формує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, для підготовки позову у Міжнародний суд ООН.

Нагадаємо, що мер Маркушин закликав допомогти у пошуку маріупольця, який приєднався до окупантів в Ірпені та разом із ними здійснював воєнні злочини.


Читати "Моя Київщина" у Telegram