#

Російські війська завдали Бородянці збитків на майже $150 мільйонів (ФОТО)

18.09.2022 15:50
Російські війська завдали Бородянці збитків на майже $150 мільйонів (ФОТО)
Руйнування у Бородянці

У рамах проєкту "Росія заплатить" Київська школа економіки оцінила збитки, завдані інфраструктурі селища Бородянка, у $148.4 мільйонів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на дані KSE Institute.

Оцінку втрат Бородянки здійснювали на основі даних через оцифрування високоточних знімків з дронів, зібраних у рамках проєкту RebuildUA, який ініціювали SmartFarming та Вкурсі Землі. На сьогодні це найточніші дані оцінки збитків селища.

Загалом у Бородянці зруйновано та пошкоджено 1534 будівлі, з яких більша частина — це будинки житлового фонду. Сума збитків, завданих житловому фонду та присадибним забудовам, складає $95 мільйонів. За час війни у селі руйнувань зазнали 404 приватні та 55 багатоквартирних будинків, 8 таунхаусів, 477 господарських споруд, 198 гаражів та 5 теплиць. Загальна площа цих пошкоджених споруд становить 328.8 тис м2.

На другому місці за сумою збитків — соціальна інфраструктура. За оцінками експертів через руйнування 176 соціальних обʼєктів селище зазнало збитків на $24.4 мільйони. У Бородянці під час війни було пошкоджено 7 медзакладів та 10 закладів освіти на $6.8 мільйонів.

Ще на $21.4 мільйони російська армія завдала збитків промисловій інфраструктурі Бородянки. Загалом різного ступеня руйнувань зазнали 198 будівель. Серед пошкоджених обʼєктів активи таких підприємств як "Альфапрес Інтер", "Баліс", "Техно Органіка", "Мішель".

Також зазначають, що у Бородянці знищені майже всі ключові будівлі адміністративної інфраструктури — 6 з 8 урядових та адмінбудівель, відділення поліції, 2 з 4 існуючих у селі поштових відділень, 2 пожежні станції. Ці збитки оцінили у $7.6 мільйонів.

Всі обрахунки здійснено відповідно до курсу долара станом на 1 січня 2022 року.

Нагадаємо, що у Бородянці в останню путь провели бійця ЗСУ Олександра Захарченка.



Читати "Моя Київщина" у Facebook