#

Розмови про будівництво великої окружної дороги навколо Києва ведуться вже 18 років

18.12.2020 14:40
Розмови про будівництво великої окружної дороги навколо Києва ведуться вже 18 років
Фото з мережі інтернет

Стало відомо, що проєкт будівництва великої кільцевої дороги – а пізніше великої обхідної дороги – навколо Києва обговорюється уже 18 років

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "112.ua".

Через 18 років проєкт великої кільцевої дороги навколо Києва нарешті реанімували, проте не все так просто – на втілення "блакитної мрії", як його назвав ще Прем’єр-міністр Микола Азаров, ще належить знайти кілька мільярдів доларів.

Була пропозиція від китайської компанії про будівництво кільцевої навколо Києва абсолютно без вкладень з держбюджету. Всі 8,5 мільярдів євро під масштабний проект повинен був інвестувати Китай. Але влада не захотіла співпрацювати з китайцями, бо вирішила, що проект, який вони видвинули, не є точним. Тому замість втілення китайського проекту в життя чиновники презентували власний його варіант під назвою "КОД" ("Київська обхідна дорога").

На схемі видно, що проект "КОД" загубив декілька кілометрів траси та міст через водосховище. Проте експерти в сфері транспортної інфраструктури сумніваються, що всю дорогу дійсно запустять через 5-6 років, як обіцяли чиновники під час презентації КОД.

Думаю, що в підсумку буде побудовано кілька шматків цієї дороги, але не в повному обсязі. Можливо, близько чверті не найскладніших ділянок, які не матимуть мостових споруд. Вона не буде виглядати як кільцева дорога: це будуть перемички між деякими дорогами, – прокоментував спеціаліст із транспортного планування Дмитро Беспалов.

Нагадаємо, що у селі Мироцьке Бучанської ОТГ, на пішохідному переході, встановили манекен школяра.



Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: