#

Розвиток сільських територій потребує комплексного підходу, — Анатолій Присяжнюк

13.07.2021 13:40
Розвиток сільських територій потребує комплексного підходу, — Анатолій Присяжнюк
Анатолій Присяжнюк

Нещодавно голова Київської обласної парторганізації "Наш край" Анатолій Присяжнюк заявив, що у процесі відродження сільських територій великі сподівання покладаються на децентралізацію, але розвивати село зусиллями самої лише громади неможливо – потрібна ефективна галузева політика, стабільне фінансування, прозорі умови для ведення бізнесу

На його думку, важливим чинником у цьому напрямку є державна підтримка сільського підприємництва та реальний механізм її отримання. Зокрема, йдеться про здешевлення кредитів для малих та середніх виробників, зменшення податкового навантаження, звільнення підприємців-початківців від сплати податку на прибуток, часткове відшкодування вартості будівництва чи реконструкції тваринницьких об’єктів, придбання сільгосптехніки та обладнання. Серйозну увагу варто приділити збільшенню частки доданої вартості в сільському господарстві. Максимальну кількість сировини, яка вирощується в Україні, в нас треба і переробляти – це дозволить створювати робочі місця, наповнювати бюджети. 

Водночас наголошує Анатолій Присяжнюк, пріоритетом для влади на місцях має бути створення сприятливих умов для залучення інвесторів та запровадження соціально відповідального бізнесу.

Голова обласного осередку партії "Наш край" підкреслив:

Це – перспективний шлях розвитку українського села. Адже, розвиваючи власну справу, відповідно до зобов’язань, інвестори допомагатимуть розбудовувати інфраструктуру населених пунктів.

Також він акцентував на важливості повернення до сільських громад молодих фахівців через надання їм першого робочого місця. Але для залучення молоді треба створювати відповідні умови у сфері дозвілля, охорони здоров’я, освіти, будувати соціальне житло в сільській місцевості.

Анатолій Присяжнюк зазначив:

Ці заходи є мінімумом для того, щоб витягнути село із прірви, "вдихнути" в нього друге життя. На це піде не день і не два. Але якщо й далі продовжувати гаяти час, імітувати діяльність, то зовсім скоро вже не буде кого рятувати.

Нагадаємо, що стало відомо, що партія "Наш край" відстоюватиме збільшення фінансових повноважень територіальних громад на Київщині для утримання соціальної інфраструктури.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: