#

Рятувальникам Кагарлика закуплять оснащення для ефективнішого порятунку людей

08.09.2021 14:10
Рятувальникам Кагарлика закуплять оснащення для ефективнішого порятунку людей
Фото з місця події

У Кагарлику на початку літа затвердили Програму забезпечення пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту на 2021 рік

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Кагарлицької міської ради.

Зауважується, що метою Програми є забезпечення захисту населення і територій, навколишнього природного середовища і небезпечних об’єктів, об’єктів підвищеної небезпеки, об’єктів з масовим перебуванням людей та населених пунктів від пожеж, надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, підвищення рівня протипожежного захисту, створення сприятливих умов для реалізації державної політики у сфері пожежної, техногенної безпеки та захисту населення.

Забезпечення реалізації заходів, передбачених Програмою, здійснюється за рахунок коштів місцевого  та державного бюджету, громадських організацій, інших джерел, не заборонених законодавством.

Зокрема, Програмою передбачено 40 тис грн із місцевого бюджету напридбання для 19-ДПРЧ м. Кагарлик паливно-мастильних матеріалів,  15 тис грн на заміну автогуми, вузлів та агрегатів пожежної та аварійно-рятувальної техніки, які відробили свій ресурс, 20 тис грн – придбання пожежних рукавів; 25 тис грн – придбання засобів індивідуального захисту органів дихання.

Днями надійшла інформація, що рятувальникам уже закуплено в межах виділеного фінансування 12 пожежних рукавів, які є складовою частиною пожежно-технічного оснащення і допоможуть оперативно реагувати та якісно виконувати завдання, пов’язані з рятуванням людей, ліквідацією пожеж та інших надзвичайних ситуацій.

Нагаадаємо, що Кагарлицький міський голова Олександр Панюта ініціював робочу зустріч, де були розглянуті важливі питання.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: