#

Садочок у Вишневому "здирає" з батьків майже мільйон гривень на рік

19.03.2020 15:57
Садочок у Вишневому "здирає" з батьків майже мільйон гривень на рік
Колаж інформаційного порталу "Моя Київщина"

У Вишневому в дитячому садочку "Ромашка" існує налагоджена система зборів коштів з батьків, яка збирає майже мільйон гривень на рік

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Антикорупційний штаб" у Faсebook.

Нещодавно до Антикорупційного штабу звернулася мама. Її дитина відвідує ДНЗ "Ромашка", що у Вишневому. Жінку турбувало питання: на що витрачаються 10 гривень, які щоденно сплачують готівкою батьки на "потреби саду"? Та чи можна не здавати ці "внески"?

Аби отримати "дозвіл" не здавати гроші, мама втратила не лише годину емоційного спілкування з керівницею та працівниками садочка, а й власні нерви. У бонус жінка отримала рекомендацію – перевести дитину до іншого садочку.

За словами керівниці садочок відвідує 220 дітей. Тому за рік виходить:

  • 10 грн у день на "потреби садочку". За ці гроші працівники оплачують товари та послуги – 10*22*12*220 = 580800 грн на рік.
  • 750 грн на рік – оплата послуг з оздоровлення: кисневі пінки, соляна кімната тощо – 750*220 = 165000 грн на рік;
  • 1000 грн при вступі до садочка – 1000*220 = 220000 грн, близько 70000 на рік.

Усього 965800 грн – майже мільйон гривень на рік.

Також батьківський комітет отримує 1200 грн від кожної сім'ї протягом року. Ці гроші йдуть на господарське утримання садочка. Батьки закуповують товари – канцелярські та мийні засоби за списками, наданими вихователями.

Додатково збирають 200 грн на рік на подарунки працівникам: у конвертах передають гроші, а також квіти, цукерки. Пооте цього замало. Батьки до кінця року здають ще 300 грн для "потреб садочку".

Керівниця називає такі відносини "традиціями" садочку. Також стверджує, що до складу комітетів мають входити лише "досвідчені" батьки. З огляду на це, можна припустити – в інших групах представники комітетів також збирають гроші на закупівлю товарів і на подарунки персоналу. Отже це ще 374000 грн.

У садочку існує налагоджена система зборів коштів з батьків – за рік виходить велика сума. Збір коштів і закупівля товарів здійснюються з порушеннями законодавства та з частковою облігацією.

Антикорупційний штаб подав запит на отримання фінансових документів цього закладу.

Нагадаємо, що 6 березня на комунальному підприємстві "Вишнівськтеплоенерго" стався потужний вибух.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: