#

Самопоселенцям у зоні відчуження благодійники надали гуманітарну допомогу

19.05.2022 11:30
Самопоселенцям у зоні відчуження благодійники надали гуманітарну допомогу
Фото з місця події

Наразі благодійники продовжують надавати гуманітарну допомогу підприємствам зони відчуження та самопоселенцям

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Державне агентство України з управління зоною відчуження" у Facebook.

У дописі позповідається, що Аркадіуш Поднєсінський з "Profuturum" і Мацей Настага з "Potrafie Pomoc" надали гуманітарну допомогу самопоселенцям у зоні відчуження. Загалом це продукти харчування. Також від добротворців продуктові набори також отримали підприємства ДСП "ЦППРВ", ДСП "Екоцентр", ДСП "Північна Пуща". На ДСП "ЧАЕС" завезли засоби для миття посуду, яких вистачить на декілька місяців. Харчування передали й та військовим, що знаходяться у зоні. Необхідні медичні засоби було надано Медсанчастини №16, що у Чорнобилі.

ДСП "ЦППРВ" отримало від громадської організації Women in Nuclear Ukraine дуже необхідне обладнання та посуд для їдальні, миючі засоби. Від мародерства російських військових постраждали не тільки офісні та промислові приміщення, а й устаткування їдалень. Медикаменти були передані до СМСЧ№16.

ДСП "Екоцентр" отримало від Міністерства енергетики США та ДІЯРУ дві радіологічні пересувні лабораторії з портативними моніторами, що виконують виміри радіаційного забруднення. Їх розмістили на КПП "Лелів" та КПП "Дитятки".

Нагадаємо, що 13 травня Святослав Вакарчук відвідав Чорнобильську АЕС, де поспілкувався зі співробітниками станції та заспівав "Все буде добре".

Читати "Моя Київщина" у Telegram