#

Секретар Коцюбинської селищної ради Єременко заявляє про фабрикування кримінальної справи

11.06.2018 16:04
Секретар Коцюбинської селищної ради Єременко заявляє про фабрикування кримінальної справи

Генеральна прокуратура України та Служба безпеки України відкрили завідомо неправосудне кримінальне провадження проти секретаря Коцюбинської селищної ради Миколи Єременка та відомого в Приірпінні громадського активіста Євгена Мельничука

Про це «Моїй Київщині» повідомив депутат Коцюбинської селищної ради Микола Єременко

Це сталося  після висловлення вотуму недовіри двома третинами депутатського корпусу Коцюбинському селищному голові від Блоку Петра Порошенка Ользі Матюшиній.

Для того аби максимально дискредитувати опозиціонерів слідчі спеціально вирішили підібрати «неполітичну» статтю 368 – «одержання хабара». Мовляв Єременко та Мельничук вимагали від представниці БПП О. Матюшиної неправомірну вигоду за позитивне голосування щодо трьох питань порядку денного: прийняття бюджету на 2018 рік, купівлю сміттєвоза та розміщення футбольного майданчика для дітей.

Втім жодних відносин у громадських діячів зі звільненою з посади 7 березня цього року громадянкою О. Матюшиною не було. Натомість співінвестор команди громадських активістів – ірпінський бізнесмен Олексій Зіневич та його юрист, мешканець Києва, Роман Шестопалов, які разом з іншими членами команди готувався брати участь у майбутніх місцевих виборах в одному списку і зголосилися вносити свою частку у функціонування штабу (випуск газети, оплату роботи журналістів, операторів, монтажерів) викрутили свою добровільну участь як дачу хабара в інтересах О. Матюшиної.

Але до чого в даній ситуації фізична особа О. Матюшина? І яке вона має відношення до взаєморозрахунків поміж співінвесторами? Які вона може мати інтереси щодо бюджету чи комунальної техніки, якщо її звільнено і з 7 березня все вище перелічене - це все вже не її клопіт? (Адже, як відомо, хабар пропонується за дії в інтересах хабародавця чи третьої особи).

Представники Єременка спростовують вимогу хабаря за прийняття бюджету, адже документ ухвалено ще 30 березня. Також, ставлять під сумнів і вимагання грошей у фізособи за розміщення дитячого футбольного поля. Мовляв, будівництво майданчиків доцільніше було б використати для самореклами Єременка.

«Це все одно, що півроку бігати за спонсором із проханням здійснити утеплення будинку, отримати його позитивну відповідь, але потім заявити останньому, що за право здійснити свою благодійність він має дати хабара. Де загубилася логіка у слідчих СБУ невідомо?», - коментує ситуацію М. Єременко. 

Щодо придбання сміттєвоза М. Єременко як у публічних виступах, так і в розмовах із стороною О. Зінєвича заявляв про необхідність голосування суто з міркувань економічної доцільності, адже цілком можливо дешевшим варіантом за утримання такої техніки для селища буде користування послугами приватних фірм із вивозу сміття.

Таким чином, сторона секретаря Коцюбинської селищної ради заявляє, що немає жодної дії чи бездіяльності, за яку М. Єременко чи Є. Мельничук могли вимагати неправомірну вигоду.

«Фактично Генпрокурор Юрій Луценко, користуючись своїми службовими повноваженнями, шляхом відвертих репресій будь-що намагається повернути на посаду представницю своєї партії», - заявив М. Єременко.

Нагадаємо, 3 березня цього року О. Матюшина провела захід, який назвала «громадськими слуханнями», де без участі лічильної комісії та власне громадськості оголосила про приєднання селища Коцюбинське до Києва.

На думку громадських діячів Приірпіння, спеціальне доведення селища до фактичного банкрутства (катастрофа ЖКГ, блокування роботи селищної ради, розкрадання бюджету на фіктивних ремонтах) та подальше приєднання останнього до Києва пояснюється планом оточення Порошенка вирубати 400 га Біличанського лісу, побудувати на даній території житловий масив та безкоштовно під єднатися до інфраструктури Коцюбинського: каналізаційного колектору, газогону, водогону, електромереж.

Саме цим, на їх думку пояснюються і політичні репресії проти усіх, хто стає даним планам на заваді.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: