#

САП хоче зам’яти справу про корупційні схеми білоцерківського мера, - ЗМІ (ВІДЕО)

03.10.2020 10:30
САП хоче зам’яти справу про корупційні схеми білоцерківського мера, - ЗМІ (ВІДЕО)
Геннадій Дикий

Депутат Білоцерківської міської ради Володимир Бабенко та голова громадської експертної комісії з перевірки діяльності органів виконавчої влади в Білій Церкві Віктор Левицький заявили, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура стримує хід справи розслідування про причетність мера Білої Церкви Геннадія Дикого до корупційної схеми

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Українські новини".

Зауважимо, що йдеться про сумнівну купівлю міським головою Білої Церкви Геннадієм Диким об'єкта нерухомого майна в комунальну власність за свідомо завищеними цінами, яке мало ознаки корупції. В рамках цієї справи, ще два роки тому в міській адміністрації Білої Церкви, кабінеті міського голови і навіть в його будинку, відбувалися гучні обшуки НАБУ. На даному етапі, справу передано до САП. Однак, за 2 роки, винні не були притягнені до відповідальності.

В угоді купівлі-продажу є явні ознаки корупції: це і перепродаж будівлі фізичним особам за кілька днів до придбання його містом заради ухилення від сплати податку на прибуток і ПДВ, і сфальсифіковані результати експертизи, які зафіксували 76% готовності будівлі та ввели в оману місцевих депутатів і завищена на 5-6 млн гривень вартість будівлі і навіть особисті листування мера Геннадія Дикого з одним із власників будівлі незадовго до його покупки.

До того ж, приміщення, яке було придбано Геннадієм Диким під міський ЦНАП, знаходиться в статусі недобудови ось уже 10 років і за цей час прийшло в аварійний стан. Вкласти в нього з міського бюджету влада планує ще близько 100 млн гривень, що ще більше обурює громадськість.

Прокурор САП просить про додаткові експертизи, тим самим затримуючи вручення підозри Г. Дикому. Хоча, будь-який першокласник, який візьме в руки ці документи, розбереться в цій корупційній схемі, - говорить Віктор Левицький.

Є інформація й про інші кримінальні справи, порушені проти мера, однак, вони розслідуються поліцією Білої Церкви. Деякі порушено ще в 2016 році і до цих пір не закриті.

Як можна розслідувати економічні злочини 4 роки ? Геннадій Дикий за 5 років при владі вибудував корупційні схеми і збирається йти на 2 термін, - підкреслює Володимир Бабенко.

Учасники прес-конференції заявили так само і про тиск з боку влади, загрози переслідування, а так само про великий опір, яке вони зустрічають в боротьбі за правду.

Геннадій Дикий використовує всі свої ресурси, щоб матеріали розслідування не потрапили в ЗМІ. Зокрема вже після запуску анонса, був скасований випуск в ефір розслідування "24 каналу" на цю тему, а так само призупинено власне розслідування програми "Схеми" на каналі "1+1", - заявляє Володимир Бабенко.

Спікери також заявили про свій намір звернутися і до президента країни.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: