#

СБУ викрила генералів, які наказували скидати бомби на Бородянку у 2022 році

04.03.2024 19:48
СБУ викрила генералів, які наказували скидати бомби на Бородянку у 2022 році
Підозрювані

СБУ повідомила про підозру російським генералам, які командували авіаударами по багатоповерхівках у Бородянці у 2022 році

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу СБУ.

У результаті комплексних заходів задокументовано воєнні злочини:

  • ⁠генерал-полковника Олександра Чайка – командувача Східного військового округу збройних сил росії;
  • генерал-лейтенанта Володимира Кравченка – командувача 11-ї армії військово-повітряних сил та протиповітряної оборони збройних сил рф.

Саме вони командували бомбардуванням житлових масивів селища Бородянка. Зокрема Чайко віддав прямий наказ на вогневе ураження багатоквартирних будинків у центрі населеного пункту. А Кравченко задіяв для цього винищувачі-бомбардувальники СУ-34 та штурмовики СУ-25.

Під час вильотів ворожі літаки випустили 500-кілограмові фугасні авіабомби на житлові будинки. Унаслідок повітряної атаки були зруйновані шість багатоповерхівок, що призвело до загибелі понад 30 місцевих жителів.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили обом російським генералам про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством, вчинених за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, що під час демонтажу будинку у Гостомелі за адресою вул. Свято-Покровська буд.101 виявили снаряд.

Читати "Моя Київщина" у Telegram