#

СБУ викрила російську "ботоферму" в Ірпені (ФОТО, ВІДЕО)

17.02.2020 15:30
СБУ викрила російську "ботоферму" в Ірпені (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця події

Сьогодні, 17 лютого, співробітники СБУ викрили розгалужену мережу "ботоферм", у тому числі в Ірпені, робота яких підтримувалась через онлайн-сервіси РФ, які надають віртуальні мобільні номери

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Службу безпеки України".

Відомо, що ботоферма займалась створенням та "розкруткою" фейкових акаунтів та спільнот для інформаційних спецоперацій. Загалом угруповання зареєструвало понад 8 тисяч активних акаунтів для поширення у популярних соцмережах недостовірної інформації про ситуацію в Україні, підбурювання протестних настроїв, залякування населення, розсилання повідомлень про мінування об’єктів критичної інфраструктури та здійснення інформаційних атак на акаунти українських високопосадовців. Окрім цього, ці акаунти також використовували для розповсюдження наркотиків, вибухівки та вогнепальної зброї по території України. Крім того, послугами мережі користувались ватажки ОРДЛО для нелегального перенаправлення телефонного трафіку з операторів самопроголошених "ЛНР", "ДНР", "Фенікс" та "Лугаком" на мережі українських мобільних операторів.

"Під час проведення обшуку було виявлено і вилучено комп’ютерну техніку та спеціальне обладнання (GSM-модеми, шлюзи), понад 22 тисячі SIM-карток операторів стільникового мобільного зв’язку України. Вилучено чорнові записи щодо реєстрації користувачів соціальних мереж, які розміщували провокативні коментарі під публікаціями українських політичних діячів. Наразі перевіряється версія щодо причетності до організації вказаної протиправної діяльності спеціальних та розвідувальних органів РФ", - йдеться у повідомленні. 

Ба більше, такі "ботоферми" також існували у Києві, Харкові, Дніпрі, та Дубно (Рівненської області).

Нагадаємо, що в Ірпені центр зайнятості допомагає працевлаштувати людей, які засуджені до покарань без позбавлення волі.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: