#

СБУ викрила зловживання "Укрбуд" у зоні ЧАЕС

11.08.2020 10:30
СБУ викрила зловживання "Укрбуд" у зоні ЧАЕС
Фото з мережі Інтернет

Служба безпеки України викрила керівництво державної будівельної корпорації "Укрбуд" на мільйонних зловживаннях під час тендерів на зведення об’єктів зберігання та переміщення радіоактивних відходів на території зони відчуження

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що в оборудці задіяні ТОВ "БК "Укрбудмонтаж" та ПрАТ "Укренергомонтаж", які входять до складу Укрбуду. Протягом 2017-2018 років ці компанії перемогли у низці державних закупівель, оголошених ДСП "Чорнобильська АЕС" та ДП "НАЕК "Енергоатом". Йдеться про будівництво 4-х ядерних об`єктів у Чорнобильській зоні: централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива, комплекси інженерно-технічних систем фізичного захисту та радіаційного контролю і завод із переробки рідких радіоактивних відходів. Загальна сума тендерів на спорудження цих об’єктів становила 1,1 мільярда гривень" - йдеться у повідомленні.

Проведена СБУ перевірка показала, що Укрбудмонтаж і Укренергомонтаж грубо порушили вітчизняне законодавство та виграли торги неправомірно: фірми вступили у змову для маніпулювання цінами і усунення конкурентів.

Обидві комерційні структури оштрафовані на 117 мільйонів гривень і позбавлені права брати участь у державних закупівлях терміном на 3 роки.

Нагадаємо, що у зоні відчуження встановили автономну метеостанцію "Метеотрек RW-4"

Читати "Моя Київщина" у Telegram