#

Селищний голова Гостомеля уникає допитів від правоохоронців

08.05.2018 16:50
Селищний голова Гостомеля уникає допитів від правоохоронців

Вчора, 7 травня, в Бородянському суді відбулося чергове засідання у справі Гостомельського голови екс-регіонала Юрія Прилипка, котрого прокуратура звинувачує у шахрайстві

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Громаду Приірпіння".

На засіданні мали заслухати двох свідків з боку обвинувачення – Віктора Євсєєва та Світлану Потапову. Вони так само постраждала від шахрайських дій Прилипка як і потерпілий Олег Кошелев. Проте, на судове засідання з’явилася лише Потапова.

Жінка повідомила суду, що особисто була присутня під час передачі коштів Кошелевим Прилипку та під час оформлення довіреності.

Як розповідає адвокат Кошелева Ганна Колесник, свідок Потапова передала Прилипку через Кошелева 48 тисяч доларів для придбання земельної ділянки в селищі Гостомель.

«Потапова розповіла, що у 2006-му році вона переїхала з Донецька, де продала усе своє майно й бізнес…Вона планувала за ці кошти забезпечити себе та свою родину житлом. Кошелев її познайомив з Прилипком, який пообіцяв допомогти з придбанням та оформленням землі», – говорить правозахисниця.

Засідання тривало більше двох годин. Другий свідок у справі екс-заступник керівника Державного управління справами (ДУСЯ) Віктор Євсєєв до суду не з’явився.

У розпорядженні “Української правди” є довіреність, виписана Ющенком на Віктора Євсєєва, датована 30 листопада 2006 з терміном дії на три роки.

“Я, Ющенко Віктор Андрійович, цією довіреністю уповноважую Євсєєва Віктора Володимировича бути моїм представником з усіма необхідними повноваженнями з питання придбання на моє ім’я, відчуження, здачі в найом, укладення договору міни, а також вчинення будь-яких дій щодо належного мені рухомого і нерухомого майна, визначаючи в усіх випадках суми, терміни та інші умови на власний розсуд, одержувати належне мені майно, включаючи грошові суми та цінні папери, в тому числі приватизаційні, розпоряджатися моїми рахунками в усіх банківських установах без винятку, отримувати належну мені пенсію, представляти мої інтереси в усіх державних, громадських та інших підприємствах, вести мої справи в усіх судах…”

За дивним збігом, нещодавно до Прилипка у Гостомель приїздив сам Ющенко, зустріч відбулася за закритими дверима. Мешканці Гостомеля переконані, – він приїздив, щоб забрати в мера Гостомеля борг 700 тис. доларів, які свого часу йому передав Євсєєву.

Адвокат Кошелєва нарікає на саботування процесу з боку прокуратури, яка не забезпечує явку свідків належним чином.

Судове засідання перенесли на 24 травня на 14 годину. Мають допитати свідка Віктора Євсєєва, який проживає в Гостомелі на території “Канадського селища”.

Нагадаємо, Прилипко пообіцяв Кошелєву придбати та оформити на нього право власності на земельні ділянки в адміністративних межах Гостомельської селищної ради за ціною по 500 доларів США за0,01 га.

У подальшому, потерпілий, з метою отримання земельних ділянок, передав посадовцю кошти у сумі 148 тисяч доларів США (згідно офіційного курсу НБУ станом на 13.12.2006 – це 747 400 гривень).

Втім, вже після отримання коштів від громадянина, Прилипко жодних дій щодо придбання та оформлення права власності на земельні ділянки не провів, а коштами розпорядився на власний розсуд.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: