#

Серед нардепів від Київщини найбільше наобіцяв Руслан Сольвар (ФОТО, ІНФОГРАФІКА)

03.05.2018 08:59
Серед нардепів від Київщини найбільше наобіцяв Руслан Сольвар (ФОТО, ІНФОГРАФІКА)

У Київській області 9 депутатів-мажоритарників, з яких п'ятеро давали різні обіцянки зробити щось для молоді

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на аналітичний портал "Слово і Діло".

Найбільше наобіцяв Руслан Сольвар: з 36 запевнянь 21 стосувалося допомоги молодому поколінню. Основна частина його намірів пов'язана з передвиборчими обіцянками вибити кошти з держбюджету для ремонту шкіл, садочків та інших соціальних об'єктів в своєму окрузі.

Так, Сольвар обіцяв, що до кінця 2017року в селі Пищики буде встановлений спортивний майданчик.

"При моєму сприянні вже виділено державну субвенцію на обладнання спортивних майданчиків в 91-му окрузі. До кінця року вони будуть встановлені в селах Малі Лисівці, Кривошиїнці, Пищики, Самогородок і Великополовецьке Сквирського району", – пообіцяв Сольвар і, як повідомили нам в сільрадах цих сіл, обіцянку виконав.

Ще один обіцяний нардепом новий спортивний майданчик в Фастові не встигли встановити в зазначений термін – до кінця 2017 року. На його будівництво виділено 856 тисяч гривень, але капітальний ремонт почнуть тільки в другому кварталі 2018 року. Відзначимо, що ця обіцянка не відноситься до компетенції нардепа. "Слово і Діло" фіксує такі запевнення для зваженої характеристики поведінки персони в публічному просторі.

Чотири роки тому, балотуючись у народні депутати, Сольвар пообіцяв домагатися виділення субвенцій з держбюджету на різні цільові програми, в тому числі на ремонт і будівництво шкіл і дитячих садів Фастівського, Макарівського, Києво-Святошинського, Сквирського районів. До наступних виборів залишилося трохи більше року, а ці обіцянки Сольвара досі залишаються в процесі виконання.

Всім відомий парламентський козак Гаврилюк обіцяв в 2017 році надати культурним центрам свого виборчого округу комп'ютерну техніку та обладнання.

"Сьогодні в місті Ірпінь вручив сертифікати на комп'ютерну техніку для шкіл міста і селища Гостомель, лікарень і центрів культури. 2017 року буду працювати над тим, щоб повторити таку масштабну закупівлю", – написав Гаврилюк на своїй сторінці в Facebook.

Нардеп домігся виділення коштів на покупку комп'ютерів для комунальних підприємств Гостомельської, Ворзельської, Дмитрівської, Крюківщинської, Святопетровскої сільських і Боярської міської ради.

Вт той же час Гаврилюк провалив свою передвиборчу обіцянку організувати роботу Центрів дозвілля та спорту у всіх населених пунктах округу. Варто зазначити, що через брак грошей, створити такі центри важко. Однак, парламентарій робить те, що в його силах.

Гаврилюк зазначив, що йому не вдалося відкрити жодного центру дозвілля та спорту, оскільки нагальною є проблема ремонту, сучасного оснащення та поліпшення умов в уже діючих освітніх та навчально-виховних закладах.

У травні 2016 року в Тарасівській загальноосвітній школі пройшов перший етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Джура". У заході взяли участь школярі Києво-Святошинського району, демонструючи фізичну, стройову, медичну і військову підготовку, а також знання топографії та історії козацтва.

Влітку 2017 року нардеп підтримав ряд законопроектів, пов'язаних з популяризацією серед молоді спорту і здорового способу життя та відродженням національно-культурних традицій і патріотичного виховання.

Олександр Марченко в своїй передвиборчій програмі обіцяв надавати пільгові кредити для молоді на здобуття вищої освіти, проте за чотири роки в якості нардепа не зареєстрував жодної подібної законодавчої ініціативи.

Своїми планами на 2018 рік поділився нардеп Ярослав Москаленко, який збирається допомогти Немішаєвскому агроколеджу.

"Планую залучити 25 мільйонів гривень на Немішаєвський агроколедж, щоб підтягнути його матеріально-технічну базу", – пообіцяв Москаленко.

У планах у Москаленко також "підятнути" дитячу футбольну лігу в області. Нардеп збирається побудувати сім стадіонів стандартного розміру та відкрити новий офіс Федерації футболу Київської області. Принаймні, свою передвиборчу обіцянку відкрити футбольний стадіон в селі Нові Петрівці Москаленко виконав ще в 2014 році, профінансувавши будівництво футбольного поля.

Романюк під час виборів пообіцяв створити для Обухівського та Васильківського районів систему підготовки молоді для навчання за європейськими програмами та грантами. Однак на два запити аналітичного порталу "Слово і Діло" про те, як просувається виконання обіцянки, нардеп не відповів.

Детальніше – на інфографіці.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: