#

Школярам Вишневого розповіли про їх права та відповідальність за злочини (ФОТО)

10.05.2018 15:52
Школярам Вишневого розповіли про їх права та відповідальність за злочини (ФОТО)

Сьогодні, 10 травня, відбулася зустріч працівників правоохоронних органів та Вишневого місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з учнями 9, 8, та 7-го класів Вишнева ЗОШ №2

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "ГФ Департамент охорони міста Вишневе" у Facebook.

Для школярів було проведено лекцію на теми: "Знай свої права" та "Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх".

Під час лекції школярам пояснили про відповідальність неповнолітніх за вчинення адміністративних проступків та види відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень. Розповіли про вік з якого настає кримінальна відповідальність неповнолітніх та малолітніх, про види злочинів за якими підлітки можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності. Роз’яснили про відмінність таких злочинів як крадіжка і грабіж, хуліганство та бандитизм, пояснили про відповідальність за умисне знищення або пошкодження майна, за нанесення тяжких та середньої тяжкості тілесні ушкодження та інші питання. Крім того проведено профілактичну бесіду з дітьми, які не додержуються дисципліни в школі та схильні до дрібних порушень, розповіли про обов’язки виконання внутрішнього розпорядку школи та правила поведінки у навчальному закладі.

Разом з тим, учням були роздані інформаційні матеріали зокрема плакати, буклети та брошури за темами проекту "Я МАЮ ПРАВО" і системи "БВПД".

Проводили заняття з учнями, інспектор з ювенальної превенції Києво-Святошинського ВП ГУ НП в Київській області, капітан поліції Кіріна Вікторія, представники Вишневого місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Чубатенко Аліна та Діана Бабаян, а також інспектор громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону "ДЕПАРТАМЕНТ ОХОРОНИ", Роман Швець.

По завершенню екскурсії, школярі отримали відповіді на цікаві для них питання. Зустріч пройшла плідно та цікаво.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: