#

Що обіцяли новообрані мажоритарники області (ІНФОГРАФІКА)

31.08.2019 13:59
Що обіцяли новообрані мажоритарники області (ІНФОГРАФІКА)
Фото з мережі Інтернет

У четвер, 29 серпня, свою роботу розпочала Верховна Рада України 9-го скликання, до якої зокрема увійшло дев’ять мажоритарників з Київської області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Слово і діло".

У 90 окрузі пройшов єдиний кандидат не від політичної сили "Слуга народу" – член партії "Біла Церква разом" Микола Бабенко. І здобув свою перемогу він з найменшою кількістю обіцянок. Зокрема, новообраний нардеп планує ввести відповідальність за незаконне збагачення та створити механізми подолання корупції через відсторонення осіб від посад. Також звучали обіцянки щодо реформування житлово-комунальної галузі та надання обов’язкових субсидій.

Інші ж мажоритарники як один пообіцяли голосувати за все президентські законодавчі ініціативи, аби втілити в життя курс Володимира Зеленського. Наприклад, всі "слуги" пообіцяли скасувати депутатську недоторканність, спростити процедуру імпічменту президента, запровадити механізм відкликання депутатів на всіх рівнях та впровадити механізм прямої демократії та народовладдя, давши українцям змогу впливати на рішення влади.

Абсолютним рекордсменом за кількістю обіцянок став Сергій Бунін з 98 округу, за яким їх помічено понад 40. Окрім загальних для нього та однопартійців програмних пунктів, Бунін також планує зменшити вартість комунальних послуг, взявши під особистий контроль проведення заходів енергозбереження. Також нардеп планує здешевити лікарські засоби, обмежити олігархічні монополії та змінити пенсійну систему з солідарної на накопичувальну.

Обранець 95 округу Олександр Горобець від себе додав, що підтримає будівництво об'єктів спортивного, соціально-культурного призначення та припинить знищення зелених зон під забудову. Також пообіцяв і так обіцяну його посадою підзвітність та відкритість до народу.

Вирізнилась депутат з 93 округу Анна Скороход, яка вирішила взяти під особистий контроль проведення медичної реформи, не маючи на це жодних повноважень. А ще жінка хоче вимагати від уряду ремонту найгірших доріг у першу чергу. Залучаючи іноземні інвестиції та будуючи інфраструктурні об’єкти Скороход планує подолати безробіття. Окрім того, народна обраниця пообіцяла внести законопроекти по боротьбі зі сміттєзвалищами, монополіями та про скасування ПДВ з подальшим запровадженням єдиної системи оподаткування малого, середнього та великого бізнесу.

У 96 окрузі прихильність народу виборов Микола Галушко. А "підкупив" він виборців тим, що пообіцяв вирішити проблему водопроводів, побудувати школу та запровадити сміттєпереробне виробництво у Броварах.  Окрім того, нардеп запланував будівництво місцевого театру та завершити інвентаризацію земель на території Броварського й Баришівського районів.

Олег Дунда став представником 91 округу, рохповівши про свої плани протидіяти захопленню земельних ділянок, розв’язати проблему з вивезенням сміття та внести законопроект "Про дерегуляцію". Також, доповнюючи колег-однопартійців, обранець народу обіцяє, що прями піставами для позбавлення мандату стануть кнопкодавство та систематичні прогули.

Олександр Дубінський, який спершу був досить відомим журналістом а тепер став нардепом-мажоритарником, якого обрали у 94 окрузі, пообіцяв широко і розмито – покарати всіх, хто грабував країну. Також він планує зупинити ті розкрадання, які є досі: на будівництві доріг, в медицині, освіті тощо. А ще пообіцяв створити в своєму окрузі фаховий кадровий резерв та змінити управлінців КП на більш компетентних та достойних кандидатів.

Ініціювати програму реконструкції та регулярного ремонту доріг у 92 окрузі пообіцяв Валерій Колюх. Окрім цього додав, що слід впорядкувати системи  землекористування, запровадивши справедливу орендну плату на використання пайових та державних земель.

І  наостанок Ольга Василевська-Смаглюк із 96 округу, яка запланувала домогтися, щоб податки підприємств, які працюють у зоні відчуження, залишалися в громаді, та на законодавчому рівні змінити систему заходів щодо ліквідації Чорнобильської катастрофи в галузі медицини, зобов’язавши підприємства та органи влади регулярно проводити комплексне обстеження працівників, учнів та студентів на онкологічні захворювання.

Нагадаємо, що секретар, який підробив протоколи підрахунку голосів виборців ризикує потрапити до в’язниці на термін від семи до десяти років.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: