#

Січневий карантин: як на Київщині організовуватимуть освітній процес

16.12.2020 16:15
Січневий карантин: як на Київщині організовуватимуть освітній процес
Фото з мережі Інтернет

На Київщині зменшилась кількість учнів, переведених на дистанційне навчання, наразі через випадки захворювання на COVID на самоізоляцію та дистанційне навчання перевели окремі класи у 87-ми закладах освіти

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу КОДА.

Дистанційно навчаються учні 21 закладу освіти та однієї філії: 4 – в Яготинському районі, 3 – в Переяслав-Хмельницькому районі, по 2 – в  Тетіївській, Баришівській ОТГ, Броварському районі, по 1 – в Білоцерківському, Києво-Святошинському, Таращанському районах, Бородянській, Ржищівській, Студениківській, Фурсівській ОТГ.

Також на дистанційному навчанні учні Таращанського навчально-реабілітаційного центру та Васильківської спеціальної школи І-ІІ ступенів.

Найбільша кількість класів, що навчаються дистанційно у Києво-Святошинському, Вишгородському, Макарівському, Білоцерківському, Кагарлицькому районах, містах Ірпінь і Бровари та Богуславській територіальній громаді.

Крім цього, на карантині знаходяться 7 дитячих садків у Кагарлицькому, Рокитнянському, Ставищенському, Яготинському районах, Студениківській ОТГ та м. Васильків.

З 22 закладів професійної (професійно-технічної) освіти Київської області у 16 освітній процес проводиться за змішаною формою навчання, 6 закладів працюють у звичному режимі.

Уряд аби запобігти поширенню захворюваності встановив нові карантинні вимоги та постановив:

  • Загальношкільні новорічні свята в закладах освіти відбуватися не будуть. Заходи можна проводити лише за участю дітей тільки з однієї групи/класу та без відвідувачів.
  • На період посиленого карантину (з 8 до 24 січня 2021 року) заборонено відвідування закладів  освіти, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти, проведення будь-яких розважальних, спортивних або  культурних масових заходів.

Зазначається, що заклади загальної середньої освіти самостійно встановлюють структуру навчального року, зокрема  терміни і тривалість канікул.

Тим часом, у більшості закладів загальної середньої освіти традиційні канікули триватимуть до 11 січня. Після чого по 22 січня включно діти навчатимуться дистанційно.

Усі заклади дошкільної освіти будуть працювати з дотриманням  санітарних норм та потреб населення у тій чи іншій громаді.

Також нагадаємо, що 7 457 абітурієнтів із Київщини повернули кошти за пробне ЗНО, яке цьогоріч було скасоване через пандемію коронавірусу.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: