#

Сільрада на Переяславщині незаконно передала в приватну власність 1,2 га лісу

13.04.2020 12:07
Сільрада на Переяславщині незаконно передала в приватну власність 1,2 га лісу
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що прокуратура Київської області вимагає повернути земельні ділянки лісового фонду у Переяславському районі державі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Згідно з матеріалами справи, у 2008 році Хоцьківською сільською радою Переяслав-Хмельницького району передано у приватну власність шістьом громадянам земельні ділянки площею 1,2 га в селі Хоцьки для індивідуального житлового будівництва.

Утім, з’ясовано, що спірні земельні ділянки накладаються на землі лісогосподарського призначення та належать на праві постійного користування державному підприємству "Переяслав-Хмельницький державний агролісгосп".

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Таким чином, зазначені земельні ділянки відносяться до земель лісового фонду, а їх передача у приватну власність фізичних осіб відбулася з порушенням вимог земельного та лісового законодавства.

Враховуючи вищевказане, суспільну значимість та цінність збереження навколишнього середовища, місцевою прокуратурою до Переслав-Хмельницького міськрайонного суду пред’явлено позовну заяву про скасування незаконного рішення сільської ради, визнання недійсними державних актів на право власності на земельні ділянки та витребування на користь держави земель лісогосподарського призначення.

Також нагадаємо, що слідчими ГУ ДФС у Київській області під процесуальним керівництвом прокуратури області 9 квітня поточного року до суду скеровано обвинувальний акт стосовно незаконного виготовлення та зберігання тютюнових виробів з метою подальшого збуту.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: