#

Сімейна пара з Броварів ледь не стала жертвою переслідувань через підозру на Covid-19 (ВІДЕО)

20.03.2020 09:44
Сімейна пара з Броварів ледь не стала жертвою переслідувань через підозру на Covid-19 (ВІДЕО)
Фото пари

Стало відомо, що сімейна пара з Броварів, які нещодавно повернулися з-за кордону, постраждала через наклеп щодо захворювання на коронавірус

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  з покликанням на газету "Громадський ревізор". 

Зауважимо, що броварчани повернулися з Андорри, трансфером через Іспанію. Після повернення в жінки скаржилася на погане самопочуття та температуру 37,2. Оскільки пара повераталася на Батьківщину через країну, де висока ступінь зараження, вони відразу звернулися до лікарів. Однак, і сімейний лікар, і швидка відмовилася їхати на виклик. Свої дії вони аргументували відсутністю захисних костюмів. Відтак, подружжя було змушене поїхати на власному авто до сімейної лікарки, яка в свою чергу направила їх до лікарні, в інфекційне відділення. Отже, пару оглянули, взяли в обох проби на коронавірус, які відправили до Києва. Оскільки, жінка себе погано почувала, її госпіталізували, а чоловік вирішив самоізолювався та відмовився від допомоги медиків.

Однак, після цього випадку, почала ширитися інформація щодо підозри на перше захворювання коронавірусом в Броварах. Проте, вона - недостовірна, оскільки було сказано, що чоловік відмовився від відбирання проб. Відтак, через таку неточність, пара відразу постраждала від негативних коментарів та погроз.

"Я лікар-стоматолог, як медик знаю прекрасно, як поводитись у таких ситуаціях, про всі заходи безпеки – ми з дружиною всього дотримувалися. Пересувались до лікарні своїм авто, всюди були у захисних масках. Я разом з дружиною відразу здав проби на вірус. Сьогодні маємо результати – у нас обох вони негативні, тобто ми не хворі на коронавірус", - говорить чоловік.

Окрім цього, така фейкова інформація може мати негативний вплив на особистий бізнес чоловіка.

"У мене невеличкий стоматологічний кабінет. Після приїзду, в той же день, я скасував всіх пацієнтів, аби не наражати на небезпеку. Але після тієї публікації на мене звалився шквал критики, ніби я загроза для суспільства та наражаю на небезпеку ледве не все місто! Зараз я можу стверджувати й довести, що це не так, і я би дуже хотів щоб цей потік негативу в наш бік припинився", - повідомляє стоматолог.

Нагадаємо, що в Броварах правоохоронці затримали грабіжника, а вже потім він зізнався у скоєнні ще низки злочинів та надав правдиві покази.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: