#

Син багаторічного голови Білоцерківського суду став фігурантом журналістського розслідування

30.11.2019 16:39
Син багаторічного голови Білоцерківського суду став фігурантом журналістського розслідування
Богдан Санін

Суддя Окружного адмінсуду Києва Богдан Санін шість років тому заборонив проведення акцій з 1 грудня 2013 до 7 січня 2014 року, що стало приводом для Беркута свавільно розігнати студентів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Центр Протидії Корупції" у Faсebook.

Тоді Саніна не звільнили, а навпаки підвищили. Тепер він - суддя-спікер скандального Окружного суду. І за це зробили люди з Вищої ради правосуддя. В квітні 2018 року Вища кваліфкомісія суддів рекомендувала звільнити Саніна, але у ВРП якось не знайшлось на це чи часу чи бажання.

"Суддя Санін також подає всім приклад, як при скромних доходах жити на широку ногу. Вже за кілька тижнів після втечі Януковича його дружина придбала французьку яхту за 50 тисяч доларів. Останні роки Санін з дружиною в основному живуть на зарплату судді та матеріальну допомогу від держави. Проте окрім яхти і Ленд Крузера, Саніни змогли заощадити десятки тисяч доларів", - йдеться у повідомленні.

З нерухомості в Саніна є квартира на 180 квадратів в Дніпрі, записана на тещу квартира в Києві, а також державна дача у Конча-Заспі, яку орендує тесть Саніна - Володимир Яцуба, який відомий, як регіонал, міністр в уряді Януковича, голава Севастополя до лютого 2014 року. Саме він фактично здавав місто окупантам. Варто зазначити, що донька Яцуби, тобто дружина Саніна, їздила відпочивати в анексований Крим і ще й викладала фото в соцмережах.

"Замість того, щоб вигнати Саніна геть, він досі отримує за наш з вами рахунок зарплатню, мешкає на державній дачі і залишається на посаді. Завдяки ВРП. У вас є ще сумніви, що нинішню огидну ВРП потрібно повністю перезавантажувати??", - зазначається у дописі.

Також нагадаємо, що 27 листопада у Білій Церкві по вулиці Січневий четверо невідомих людей напали на літню жінку, яка вигулювала собаку.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: