#

Син ексмера Білої Церкви став топменеджером на заводі олігарха Хмельницького

06.09.2022 18:50
Син ексмера Білої Церкви став топменеджером на заводі олігарха Хмельницького
Колаж інформаційного порталу "Моя Київщина"

Випускники "Літньої школи лідерства" (Summer leadership school) та діти з внутрішньо переміщених родин відвідали Білоцерківський завод "ТРІБО"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку Ірини Запорізької у Facebook.

Дітям провів екскурсію генеральний директор заводу Олег Савчук, який нещодавно він був почесним гостем школи та ділився власним досвідом і секретами успіху з її учасниками.

Вихованці школи лідерства побачили завод, який виготовляє колодки для потягів. Ще вони відвідали дільницю металообробки та дізналися історію підприємства.

Варто зауважити, що Олег Савчук є сином колишнього мера Білої Церкви Василя Савчука, який з 2006 по 2015 роки займав дану посаду. Власником заводу "ТРІБО" є Василь Хмельницький. Останній має у Білій Церкві також завод "Біофарма".  Також відомо, що олігарх активно розвиває будівельний бізнес. Минулого року він націлився на територію столичного заводу "Більшовик", який Фонд держмайна виставив на приватизацію. Завдяки кулуарним домовленостям компанія Хмельницького виграла аукціон, проте конкуренти олігарха нагадали, що він опосередковано володіє активами Іркутської нафтової компанії (Росія). За даними ЗМІ, купівля території заводу може не відбутися, адже голова ОП Андрій Єрмак пообіцяв, що столична земля відійде Аднану Кивану – одеському забудовнику сирійського походження.

Також ширилися чутки про можливість придбання Хмельницьким Білоцерківської ТЕЦ та шинного заводу "Rosava", які належать структурам Костянтина Жеваго. Останнього прицільно знищує команда Зеленського, щоб відібрати гірничо-збагачувальні комбінати на Полтавщині. У Хмельницького ж поки "імунітет" – із президентом вони куми, тому олігарх обов’язково використає цей момент для розбудови власної бізнес-імперії.

Нагадаємо, що співробітники Бюро економічної безпеки виявили 9 підприємств, підконтрольних ексдепутату державної думи рф, полковнику армії рф, які провадили діяльність в Україні.

Читати "Моя Київщина" у Facebook